Νέα & Άρθρα

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο XXXV Congress of the European Society of Cataract & Refractive Surgery 2017 
07 - 11 Οκτωβρίου 2017 
Λισαβόνα 
Πορτογαλία 
Feira Internacional de Lisboa (FIL)

08 Σεπτέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 4th Congress of Macedonian Ophthalmologists of International Participation 
14 - 17 Σεπτεμβρίου 2017 
Οχρίδα 
Macedonian Ophthalmologists Society (Macedonian Medical Association) 

08 Σεπτέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στη φθινοπωρινή ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών & Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ)
Απεικονιστικές μέθοδοι προσθίου ημιμορίου
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017
Αμφιθέατρο Μέγαρου Καρατζά
Αιόλου 82 - 84
Αθήνα

04 Σεπτέμβριος 2017

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχει σταθερά και δυναμικά σε όλα τα μεγάλα events της πόλης. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συνεργάτες μας οφθαλμίατρους και επαγγελματίες υγείας να δηλώσουν συμμετοχή στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με την ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica (Ophthalmica Running Team) στα 5km ή στα 21km, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

04 Σεπτέμβριος 2017

O Πάρης Τρανός FCRS ειδικός στη Χειρουργική Αμφιβληστροειδή - Ωχράς κηλίδας & Ενδοφθάλμιων Φλεγμονών μας μιλάει για το 3rd Thessaloniki - Moorfields revision course in Ophthalmology, 22 - 24 Σεπτεμβρίου 2017, ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL, Θεσσαλονίκη

01 Σεπτέμβριος 2017

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 17th EURETINA Congress 2017 
07 - 10 Σεπτεμβρίου 2017 
Βαρκελώνη 
Ισπανία 
CCIB 

30 Αύγουστος 2017

Η πλήρης επιστολή της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού (AAPOS: American Association for Pediatric Ophthalmology & Strabismus) για την τιμητική διάκριση του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica ως μέλους του Pediatric Low Vision Rehabilitation Committee. 

03 Ιούλιος 2017

Δελτίο τύπου - Διαρκής εκστρατεία
"Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία"

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, απευθύνει διαρκές κάλεσμα και έκκληση συμμετοχής προς όλους τους Θεσσαλονικείς ανεξαρτήτως ηλικίας να πάρουν μέρος στην μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης γυαλιών οράσεως και σκελετών που ξεκίνησε προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάνθρωποι μας και κυρίως τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

29 Ιούνιος 2017

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα Ψαρά, καθώς το ακριτικό νησί δεν διαθέτει φαρμακείο με αποτέλεσμα ο δήμος μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να προσπαθεί να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα κι επιστρέφουν στο νησί για λίγους μόνο μήνες, αφού δεν αντέχουν τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

26 Ιούνιος 2017

Ευχαριστήρια επιστολή & φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση 'Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας, της κινητικότητας προσανατολισμού & εν γένει της αξιολόγησης & της εκπαίδευσης σε παιδιά & εφήβους με οπτική αναπηρία' 
Σάββατο 03 Ιουνίου 2017, 10:00πμ
Ινστιτούτο Ophthalmica 
Θεσσαλονίκη 

23 Ιούνιος 2017

Λίγα λόγια ιστορίας...περισσότερα...σύγχρονης τέχνης κι ένα ποτήρι κρασί 
Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, 20:30 
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 
Θεσσαλονίκη 

23 Ιούνιος 2017

Η Ιωάννα είναι ένα νέο κορίτσι 16 ετών, που νοσηλεύεται από τον περασμένο Απρίλιο σε ένα δωμάτιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και πρόσφατα διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Β.

Το μικρό κορίτσι χρήζει άμεσης βοήθειας, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

22 Ιούνιος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica είναι κοντά σε ευαίσθητες πληθυσμιακες ομάδες με ειδικά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η καμπάνια "Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία" έχει στόχο τη συγκέντρωση γυαλιών & σκελετών που θα προωθηθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες, για παιδιά με προβλήματα όρασης που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. 

01 Ιούνιος 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα "Συστηματικές Παθήσεις & Οφθαλμός", το περασμένο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

30 Μάιος 2017

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, σε συνεργασία με το Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, συνδιοργανώνουν το 3rd Thessaloniki - Moorfields Revision Course in Ophthalmology
22 - 24 Σεπτεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
THE MET HOTEL

23 Μάιος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στηρίζει ολόψυχα το έργο της Σχολής Σκύλων - Οδηγών Τυφλών "Lara", που με αγάπη και ανιδιοτέλεια στο όραμά της, εμμένει πιστή στην προάσπιση της αυτονομίας των ανθρώπων με αναπηρία.

23 Μάιος 2017

Η ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχει στο 50ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο 
18 - 21 Μαΐου 2017 
Ρόδος 
Ξενοδοχείο Rodos Palace 
www.eoe2017.gr

18 Μάιος 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, διοργανώνεται η Ημερίδα "Συστηματικές παθήσεις & οφθαλμός".

17 Μάιος 2017

Τα παιδιά και οι άνθρωποι του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" εκφράζουνε τις θερμότερες ευχαριστίες προς το Ινστιτούτο Ophthalmica για τη χορηγία οπτομέτρησης & εξέτασης ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης για τη μικρή Νεφέλη, παιδί που στηρίζει ο Οργανισμός για λόγους υγείας.

11 Μάιος 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης, το περασμένο Σάββατο 06 Μαΐου 2017, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica. 

11 Μάιος 2017

Η ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica επιθυμεί να ενημερώσει για την κάλυψη και των τελευταίων θέσεων που υπήρχαν σε διαθεσιμότητα, σχετικά με την "Ημερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής και Χαμηλής Όρασης" που θα διεξαχθεί το Σάββατο 06 Μαΐου 2017.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το τεράστιο ενδιαφέρον και για τον αριθμό συμμετοχών που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

20 Απρίλιος 2017

Οι ιατροί, η διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. 

11 Απρίλιος 2017

Η 23η μέρα του Μάρτη έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Οπτομετρίας. Η Οπτομετρία είναι ένας κλάδος της οφθαλμολογίας, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα και τη μέτρηση των διαφόρων παραμέτρων της λειτουργίας της όρασης. 

23 Μάρτιος 2017

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος (12 - 18 Μαρτίου 2017), κορυφαίοι οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τις συνέπειες της μειωμένης όρασης ως αποτέλεσμα του γλαυκώματος και της επίδρασής του στην καθημερινή ζωή των ασθενών.

07 Μάρτιος 2017

Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που μπορούν να εντοπιστούν από την κατάσταση των ματιών μας. Συγκεκριμένα ο αμφιβληστροειδής χιτώνας, η λεπτή ημιδιαφανής μεμβράνη που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια του οφθαλμού, μπορεί να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του οργανισμού.

Δείτε πέντε σοβαρές ασθένειες που είναι δυνατόν να φανερώσουν τα μάτια σας. 

07 Φεβρουάριος 2017

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth εξηγεί τι είναι και πως παρουσιάζεται ο κερατόκωνος, καθώς και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου. Πότε οδηγούμαστε στη λύση της επέμβασης μεταμόσχευσης κερατοειδούς;

19 Ιανουάριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς
12 - 14 Ιανουαρίου 2017
Ξενοδοχείο Hilton
Αθήνα
www.gvrscongress.gr

10 Ιανουάριος 2017

Στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα υποστήριξης ατόμων με χαμηλή όραση. Ο όρος χαμηλή όραση χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε εκείνα τα προβλήματα όρασης που δεν επιδέχονται χειρουργικής επέμβασης, δεν θεραπεύονται με φαρμακευτική αγωγή και δεν αποκαθίστανται με συμβατικά - απλά γυαλιά ή φακούς επαφής. Η χαμηλή όραση μπορεί να είναι κληρονομική, εκ γενετής, επίκτητη. 

20 Δεκέμβριος 2016

Οι ιατροί, η διοίκηση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2017. 

19 Δεκέμβριος 2016

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth εξηγεί τι είναι και πως παρουσιάζεται ο κερατόκωνος, καθώς και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου.

07 Δεκέμβριος 2016
Σελίδα 1 από 3