Νέα & Άρθρα

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η οφθαλμολογική εξέταση στο παιδί σας, ιδίως στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς; Ο οφθαλμίατρος χειρουργός Νίκος Κοζέης MD, PhD, PostDoc, FEBO, FICO, MRCOphth, Διευθυντής του τμήματος Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού του Ινστιτούτου Ophthalmica, μας δίνει τις απαντήσεις που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουμε. 

15 Σεπτέμβριος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 36th Congress of the European Society of Cataract & Refractive Surgeons (ESCRS) 2018 
22 - 26 Σεπτεμβρίου 2018 
Βιέννη 
Αυστρία 
Reed Messe Congress Centre 

* This Congress has been awarded 27 European CME Credits

13 Σεπτέμβριος 2018

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 18th European Society of Retina Specialists (EURETINA) 2018 
20 - 23 Σεπτεμβρίου 2018 
Βιέννη 
Αυστρία 
Reed Messe Congress Centre: Entrance D, Trabrennstraße 7, 1021 

* This Congress has been awarded 27 European CME Credits

13 Σεπτέμβριος 2018

Αλήθεια εσείς γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η οφθαλμολογική εξέταση στο παιδί σας, ιδίως στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς; Ο οφθαλμίατρος χειρουργός Νίκος Κοζέης MD, PhD, PostDoc, FEBO, FICO, MRCOphth, Διευθυντής του τμήματος Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού του Ινστιτούτου Ophthalmica, μας δίνει τις απαντήσεις που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουμε, αυτήν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Καλή σχολική χρονιά με τέλεια όραση. Μείνετε συντονισμένοι...

12 Σεπτέμβριος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο European Diabetic Retinopathy Barometer Workshop 
Σεπτέμβριος 2018 
Μιλάνο 
Ιταλία 

12 Σεπτέμβριος 2018

Επειδή μάλλον κάτι ξέρουμε για να λέμε «πρόσεχε το σαν τα μάτια σου», ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιες τροφές θωρακίζουν τους διαύλους μέσα από τους οποίους βλέπουμε τον κόσμο. 

07 Σεπτέμβριος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο XXIII Biennial Meeting of the International Society for Eye Research (ISER 2018) 
09 - 13 Σεπτεμβρίου 2018 
Belfast 
Northern Ireland 
United Kingdom 

01 Σεπτέμβριος 2018

Στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης κι ανάπτυξης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, ανακοινώνεται η έκδοση του νέου περιοδικού "VLEPO by Ophthalmica", με επίσημη 1η ημέρα διανομής και κυκλοφορίας την Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018.

Το "VLEPO by Ophthalmica" φιλοδοξεί να ενημερώνει ολιστικά όχι μόνο τον οφθαλμολογικό ασθενή, αλλά και κάθε επαγγελματία υγείας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.

31 Αύγουστος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας αφουγκραστεί απόλυτα τις ανάγκες των ασθενών του, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και με μεγάλη χαρά ανακοινώνει επίσημα τη νέα καινοτόμα υπηρεσία παροχής οφθαλμολογικής φροντίδας "Ophthalmica @home".

20 Αύγουστος 2018

Με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της προληπτικής οφθαλμολογικής εξέτασης σε όλες τις ηλικίες, το Ινστιτούτο Ophthalmica δημιούργησε το προνομιακό, οικογενειακό πακέτο οφθαλμολογικού ελέγχου "Ophthalmica Family Pack".

02 Αύγουστος 2018

Σας ενημερώνουμε ότι το παράρτημα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 40 θα παραμείνει κλειστό για την καλοκαιρινή περίοδο, από την Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

25 Ιούλιος 2018

Σύσσωμη η ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική. Η σκέψη όλων μας αυτές τις ώρες, είναι στους πληγέντες αυτής της εκτεταμένης ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής καταστροφής.

25 Ιούλιος 2018

Ο ήλιος, η θάλασσα, η πισίνα είναι οι πρωταγωνιστές κάθε καλοκαιριού. Πόσο ωφέλιμοι είναι όμως αυτοί οι παράγοντες για τα μάτια μας; Όλοι πλέον γνωρίζουμε την επικινδυνότητα του ηλίου σε σχέση με τις δερματολογικές παθήσεις, ας μην ξεχνάμε όμως ότι άμεση επαφή με τον ήλιο εκτός από το δέρμα μας έχουν και τα μάτια μας.

Η διαφορά ανάμεσα σε οφθαλμικές παθήσεις και δερματικές, είναι ότι στην περίπτωση των δερματικών παθήσεων, οι επιπτώσεις είναι πιο άμεσες και εμφανείς σε σχέση με τις οφθαλμολογικές, οι οποίες παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο να γίνουν αντιληπτές αλλά είναι εξίσου σοβαρές.

23 Ιούλιος 2018

Ευχαριστήρια επιστολή από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά μιας σειράς από δωρεάν οφθαλμολογικούς ελέγχους σε παιδιά. Το τμήμα παιδοφθαλμολογίας του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια του οργανισμού. 

23 Ιούλιος 2018

XXXIst Meeting of the Club Jules Gonin 
11 - 14 Ιουλίου 2018 
Jersey 
Channel Islands 
Ηνωμένο Βασίλειο 

10 Ιούλιος 2018

Για πρώτη φορά δύο νέα, κορυφαία οφθαλμολογικά εκπαιδευτικά courses διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Τα "Clinical Cases in Ophthalmology" & "Leicester OCT Instructional Course", στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2018 αντίστοιχα, στο Makedonia Palace hotel, αποτελούν το κορυφαίο 2ήμερο επιστημονικό γεγονός για το φθινόπωρο του 2018.

Μέσα από κατάλληλα δομημένες διαλέξεις και παρουσιάσεις, διεθνούς φήμης ομιλητές καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό επίπεδο.

26 Ιούνιος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στοχευμένα συντονίζει ειδικές αποστολές σε Ελληνικά νησιά με στόχο την παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού.  

24 Ιούνιος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο SICSSO Congress 2018 
SOCIETÀ ITALIANA CELLULE STAMINALI SUPERFICIE OCULARE
21 - 23 Ιουνίου 2018 
Paestum 
Campania 
Ιταλία

18 Ιούνιος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 2ο Cretan Hands on Ophthalmology Meeting 2018 
15 - 17 Ιουνίου 2018 
Ηράκλειο 
Κρήτη 
Atlantis hotel 

14 Ιούνιος 2018

Στο πλαίσιο συνεχίζόμενης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η ανακοίνωση των "Clinical Cases in Ophthalmology" & "Leicester OCT Instructional Course", 13 - 14 Οκτωβρίου 2018, Θεσσαλονίκη, Makedonia Palace hotel.

Μέσα από κατάλληλα δομημένες διαλέξεις και παρουσιάσεις, διεθνούς φήμης ομιλητές καλύπτουν, σε αυτό το 2ήμερο κορυφαίο επιστημονικό γεγονός, όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό επίπεδο.

13 Ιούνιος 2018

Στo πλαίσιο συνεχιζόμενης ανάπτυξης κι εξέλιξης των υπηρεσιών του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, ανακοινώνεται η δημιουργία της νέας ενότητας της επίσημης ιστοσελίδας μας με τίτλο "Ophthalmica WEB TV".

13 Ιούνιος 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση "O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον", το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00π.μ., στις κεντρικές εγκαταστάσεις Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, στη Θεσσαλονίκη.

09 Ιούνιος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ένα νέο, καινοτόμο τεστ που εκτιμά συνολικά την οπτική λειτουργία θα παρουσιαστεί στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα "O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον", που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018.

05 Ιούνιος 2018

Στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica η επικοινωνία με όλους τους ασθενείς μας έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Εστιάζουμε στην ευελιξία, στη συνεχή υποστήριξη και στην παραγωγή άμεσων λύσεων για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει σε επίπεδο οφθαλμικής υγείας. 

04 Ιούνιος 2018

Στα πλαίσια του 51ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2018, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα νέο τεστ, το NiKo Eye test, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκτιμά συνολικά την οπτική λειτουργία.

Το νέο πρωτοποριακό τεστ πήρε το πρώτο βραβείο, αφού στην πραγματικότητα αποτελεί διεθνή καινοτομία και προσεγγίζει τη διαγνωστική των οπτικών διαταραχών με μια τελείως διαφορετική επιστημονική ματιά. 

04 Ιούνιος 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, διοργανώνεται η επιστημονική εκδήλωση "O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον", το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00π.μ., στις κεντρικές εγκαταστάσεις Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, στη Θεσσαλονίκη. 

29 Μάιος 2018

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 51ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο 
31 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2018 
Θεσσαλονίκη 
Makedonia Palace hotel

25 Μάιος 2018

Όλα τα VIDEOS με τις δηλώσεις των ομιλητών στο panel της συνέντευξης τύπου με θέμα "Η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση στον πλανήτη για την αντιμετώπιση του Κερατόκωνου, με το νέο υπερσύγχρονο ιατρικό σύστημα εξατομικευμένης διασύνδεσης κολλαγόνου Avedro Mosaic", την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, ώρα 11.00. 

25 Μάιος 2018

Οι σκελετοί και τα οπτικά της στοχευμένης καμπάνιας 'Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία - Χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη' του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica θα ταξιδέψουν σε πρώτη αποστολή, μέσα από την ιεραποστολική δράση, σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. 

24 Μάιος 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 56ο Παιδιατρικό Συνέδριο 
25 - 27 Μαΐου 2018 
Χαλκιδική 
Athos Palace

18 Μάιος 2018
Σελίδα 1 από 6