Νέα & Άρθρα

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην Επιστημονική Ημερίδα της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
Μακεδονία Palace

17 Δεκέμβριος 2017

Tο ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το 2018. 

15 Δεκέμβριος 2017

Η επένδυση σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η ένταξη του τελευταίας γενιάς & υψηλών προδιαγραφών υπερσύγχρονου ιατρικού συστήματος διασύνδεσης κολλαγόνου Avedro Mosaic στην θεραπευτική μας φαρέτρα, για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

Το Mosaic αποτελεί, σύμφωνα με διεθνείς κριτικές, το κορυφαίο τεχνολογικά σύστημα corneal cross linking στον πλανήτη. 

12 Δεκέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην διημερίδα 'Νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στην οφθαλμολογία' 
15 - 16 Δεκεμβρίου 2017 
Αθήνα 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

11 Δεκέμβριος 2017

Ακόμα μία νέα οφθαλμίατρος του εξωτερικού, η Hema Mer από την Μουμπάι, Ινδία είχε τη δυνατότητα, μέσω του οργανωμένου προγράμματος ICO του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, να επεκτείνει τις γνώσεις της στην οφθαλμολογία, με στόχο πάντα την προαγωγή του επιπέδου οφθαλμικής υγείας στην πατρίδα της. 

04 Δεκέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην διημερίδα με θέμα 'Αντιπαραθέσεις στην Οφθαλμολογία' 
Διαθλαστική Χειρουργική, Καταρράκτης, Αμφιβληστροειδής, Γλαύκωμα 
01 - 02 Δεκεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
THE MET Hotel 

03 Δεκέμβριος 2017

Τα τελευταία 25 χρόνια, η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη από τον ΟΗΕ στα Άτομα με Αναπηρία, δίνοντας την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, για ίσες ευκαιρίες (στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία και γενικότερα στην καθημερινότητα τους) διότι αυτό δεν είναι μόνο Συνταγματικό τους δικαίωμα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και δείκτης Πολιτισμού κάθε χώρας.

27 Νοέμβριος 2017

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην 5η Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Αράχωβα
Domotel Anemolia

25 Νοέμβριος 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of People with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 03 Δεκεμβρίου. 

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

 

23 Νοέμβριος 2017

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας νόσου που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HIV.

Το ανθρώπινο μάτι είναι ένα όργανο που μπορεί να υποστεί αλλοιώσεις από τον ιό HIV. Η HIV αμφιβληστροειδοπάθεια, καθώς και λοιμώξεις του αμφιβληστροειδή αποτελούν τις συχνότερες παθήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο οφθαλμίατρος.

23 Νοέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 8ο ετήσιο συνέδριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΟΕΚ) 2017
01 - 02 Δεκεμβρίου 2017
Πάφος
Κύπρος
Elysium beach hotel

23 Νοέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 10th World Congress of the World Society for Pediatric Infectious Diseases (WSPID) 2017
02 - 05 Δεκεμβρίου 2017
Shenzhen
Κίνα

23 Νοέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, υποστηρίζει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Οι ιατροί, η διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου είναι κοντά στα παιδιά εκείνα που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον τομέα της υγείας. 

22 Νοέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην ετήσια επιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού 
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace

20 Νοέμβριος 2017

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth, ειδικός στη χειρουργική κερατοειδή και προσθίων μορίων, μιλάει στην εκπομπή 'Καθημερινά και απλά' της ΕΤ3 για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κερατόκωνο, τα προβλήματα που η νόσος μπορεί να προκαλέσει στην όραση, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής της, αλλά και το τελευταίο διαγνωστικό όπλο ανίχνευσης της πάθησης με το τεστ DNA.

16 Νοέμβριος 2017

Το τελευταίας γενιάς σύγχρονο διαγνωστικό μηχάνημα υψηλής ιατρικής τεχνολογίας Centervue EIDON confocal scanner με SLO, ιδανικό για όλο το φάσμα μιας ασφαλούς και εμπεριστατωμένης φωτογράφησης βυθού οφθαλμού, επιστρατεύει το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχοντας στις Ευρωπαϊκές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017), προσφέροντας (μόνον κατόπιν ραντεβού και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ) μια υψηλής ποιότητας οφθαλμολογική φωτογράφηση βυθού από κορυφαίους οφθαλμίατρους σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

13 Νοέμβριος 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (World Diabetes Day) είναι μια συντονισμένη εκστρατεία, πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της ύπουλης αυτής πάθησης. Διεθνές σύμβολο έχει οριστεί ο μπλε κύκλος. 

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, όπως κάθε χρόνο στηρίζει και φέτος δυναμικά αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, προσφέροντας μόνο κατόπιν ραντεβου, δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση με φωτογράφηση βυθού σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, με το τελευταίας γενιάς διαγνωστικό όπλο Centervue EIDON confocal scanner, το πιο προηγμένο σύστημα φωτογράφησης βυθού με SLO.

08 Νοέμβριος 2017

Στην Ελλάδα και γενικότερα στις χώρες της νοτιανατολικής Μεσογείου παρατηρείται μεγάλο ποσοστό ασθενών με κερατόκωνο και η πάθηση συναντάται συχνά σε οικογένειες. Ένα γονιδιακό τεστ σάλιου παρέχει τη δυνατότητα της διάγνωσης σειράς παθήσεων του κερατοειδούς, μια εκ των οποίων είναι και ο κερατόκωνος.

Προς το παρόν, το τεστ αυτό, που γίνεται με τη λήψη δείγματος σάλιου από το εσωτερικό της παρειάς με βαμβακοφόρο στυλεό, λόγω του υψηλού κόστους δεν χρησιμοποιείται ευρέως, παρά μόνο σε επιλεκτικές περιπτώσεις και εφαρμόζεται σε 5-6 κέντρα παγκοσμίως. Εξάλλου, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα δυο μελετών, που γίνονται στην Ισπανία και την Ινδία, για την ενδυνάμωση του εξασθενημένου κερατοειδούς με τη χρήση βλαστοκυττάρων προερχόμενων από το κοιλιακό λίπος.

08 Νοέμβριος 2017

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κερατόκωνου (World Keratoconus Day), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica παρέχει, μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, δωρεάν προληπτική οφθαλμολογική εξέταση με τοπογραφία κερατοειδή για ανίχνευση της νόσου σε άτομα από 15 έως και 18 ετών.

05 Νοέμβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο American Academy of Ophthalmology annual meeting 2017 
11 - 14 Νοεμβρίου 2017
New Orleans 
LA 
USA 
Ernest N. Morial Convention Center

03 Νοέμβριος 2017

Ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών "Ήφαιστος" για τη χορηγική συμμετοχή του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica για τις ανάγκες του Διεθνούς Τουρνουά Γκόλμπολ "Ηφαιστιάδα 2017". 

03 Νοέμβριος 2017

Το πανίσχυρο διαγνωστικό σύστημα EIDON της Centevue είναι η πρώτη camera βυθού στην αγορά με απεικόνιση των αληθινών χρωμάτων του αμφιβληστροειδή χιτώνα. Μόνο στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica. 

31 Οκτώβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο ΧΧΙ CLADE Congress
Latin American Council of Strabismus 
25 - 28 Οκτωβρίου 2017 
Μπουένος Άιρες 
Αργεντινή 
Alvear Palace hotel

26 Οκτώβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην επιστημονική διημερίδα της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ) 
21 - 22 Οκτωβρίου 2017 
Καστοριά 
Hotel Limneon 

16 Οκτώβριος 2017

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο Cretan Hands On Ophthalmology Meeting 
13 - 15 Οκτωβρίου 2017 
Ηράκλειο 
Κρήτη 
Atlantis hotel

16 Οκτώβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 4ο σεμινάριο διάθλασης της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών & Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) 
13 - 15 Οκτωβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 

16 Οκτώβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην ετήσια επιστημονική διημερίδα της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κεντρικής Ελλάδας (ΟΕΚΕ) 
14 - 15 Οκτωβρίου 2017 
Λάρισα 
Olympus Terra Boutique Hotel

16 Οκτώβριος 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο Mediterranean Retina Meeting VII 2017 
12 - 15 Οκτωβρίου 2017 
Σορέντο 
Ιταλία 
Hilton Sorrento Palace 

10 Οκτώβριος 2017

Η 15η του Οκτώβρη έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (White Cane safety day), με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη.

06 Οκτώβριος 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

06 Οκτώβριος 2017
Σελίδα 1 από 4