04 Δεκέμβριος 2017

Συνεχής εξέλιξη της οφθαλμολογικής γνώσης σε νέους οφθαλμίατρους του εξωτερικού, μέσω του προγράμματος ICO του Ινστιτούτου Ophthalmica

Ακόμα μία νέα οφθαλμίατρος του εξωτερικού, η Hema Mer από την Μουμπάι, Ινδία είχε τη δυνατότητα, μέσω του οργανωμένου προγράμματος ICO του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, να επεκτείνει τις γνώσεις της στην οφθαλμολογία, με στόχο πάντα την προαγωγή του επιπέδου οφθαλμικής υγείας στην πατρίδα της. 

hema 1

Τι είναι το ICO (International Council of Ophthalmology);

Το ICO (International Council of Ophthalmology) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αντιπροσωπεύει περισσότερες από 140 κοινότητες οφθαλμίατρων παγκοσμίως και οργανώνει ανά διετία το Παγκόσμιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας (WOC).

www.icoph.org

Αποστολή και στόχοι

Ένας από τους βασικότερους στόχους του ICO είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας στην οφθαλμολογική εκπαίδευση, μέσα από κοινά προγράμματα, τόσο για οφθαλμίατρους όσο και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.icoph.org/newsletters

Πρόγραμμα ICO Fellowships

Το πρόγραμμα ICO Fellowships προσφέρει υποτροφίες για εκπαίδευση σε οφθαλμολογικές υποειδικότητες. Απευθύνεται σε νέους οφθαλμίατρους από αναπτυσσόμενες χώρες, με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεών τους για την προαγωγή του επιπέδου οφθαλμικής υγείας στις πατρίδες τους.

www.icoph.org/fellowships

Προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιοτήτων για ICO Fellowships

  • Ηλικία κάτω των 40 ετών
  • Κατοχή τίτλου ειδικότητας στην Οφθαλμολογία
  • Εξοικείωση με την αγγλική ή άλλη γλώσσα επικοινωνίας που απαιτεί το εκπαιδευτικό κέντρο
  • Λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν η κατοχή του διπλώματος ICO

www.icoph.org/fellowship-faq

www.icoph.org/account

www.icoph.org/application

ICO Examinations

Το ICO έχει θεσμοθετήσει το FICOphth, ένα δίπλωμα οφθαλμολογίας με διεθνές κύρος και αναγνώριση. Η απόκτησή του απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση εξετάσεων αξιολόγησης, τόσο στις βασικές επιστήμες, όσο και στην κλινική οφθαλμολογία. Οι εξετάσεις είναι κοινές για όλα τα κράτη, διεξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο, σε αναγνωρισμένα εξεταστικά κέντρα. Οι υποψήφιοι επιλέγουν εξεταστικό κέντρο (στη χώρα τους ή αλλού). Οι εξετάσεις διακρίνονται σε θεματικές ενότητες.

www.icoph.org/exams

Εξεταστικές ενότητες

  • Foundation Assessment
  • Basic Science Examination
  • Optics & Refraction Examinations
  • Clinical Sciences Examination
  • Advanced Examination

Ευχόμαστε ολόψυχα στη Hema Mer πολλές επιτυχίες και καλή επιστροφή στην πατρίδα της.

hema 2

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο του ICO

Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε την ενότητα του ICO (απαραίτητη η εγγραφή)