News & articles

Το Ινστιτούτο Ophthalmica στο 9th annual congress on Controversies in Ophthalmology: Europe (COPHy EU) 
Anterior Segment - Glaucoma - Retina 
22 - 24 Μαρτίου 2018 
Αθήνα 
Hilton hotel

16 March 2018

Ως Παγκόσμια Ημέρα για το 'σύνδρομο Down' ή 'Τρισωμία 21' καθιερώθηκε, όχι τυχαία, η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο, το 3ο δηλαδή χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος. Ήταν μια πρωτοβουλία του ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το σύνδρομο Down είναι μια πολύπλοκη γενετική κατάσταση και αποτελεί τη συχνότερη μορφή χρωμοσωμικής ανωμαλίας στους ανθρώπους. Η αναλογία γεννήσεων παιδιών με σύνδρομο Down παγκοσμίως είναι 1 στις 1000 γεννήσεις. Στη χώρα μας είναι 1 στις 770 γεννήσεις.

16 March 2018

Το Ινστιτούτο Ophthalmica στο International Congress of the Egyptian Ophthalmological Society (EOS 2018) 
14 - 16 Μαρτίου 2018 
Κάιρο 
Αίγυπτος 
Al Masah hotel

09 March 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 44th American Association for Paediatric Ophthalmology and Strabismus (AAPOS) Annual Meeting 2018 
18 - 22 Μαρτίου 2018 
Ουάσιγκτον 
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 
Washington Hilton Head 

09 March 2018

ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές oφθαλμολογικές εξετάσεις για Γλαύκωμα, κατόπιν ραντεβού, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica (Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία) το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρες 10:00 έως 14:00, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος 12 - 18 Μαρτίου 2018.

08 March 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, υποστηρίζει δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

05 March 2018

Για άτομα όλων των ηλικιών που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους να εκτελέσουν απλές πρακτικές δραστηριότητες, εξαιτίας χαμηλής όρασης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής οπτική αναπηρία, στο Ινστιτούτο Ophthalmica λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα τμήμα Κινητικότητας - Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

 

27 February 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 32ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ) 
01 - 04 Μαρτίου 2018 
Αθήνα  
Ξενοδοχείο Hilton 

24 February 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 35ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας 
"Διαταραχές Όρασης" 
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 
Θεσσαλονίκη 
Ξενοδοχείο Lazart 

14 February 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς 
08 - 10 Φεβρουαρίου 2018 
Αθήνα 
Ξενοδοχείο Hilton 

03 February 2018

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στις μέρες μας έχει καθημερινή και πολύωρη επαφή με ψηφιακές οθόνες, μέσω των πάμπολλων ηλεκτρονικών συσκευών τις οποίες χειρίζονται, όπως smart phones, tablets, Η/Υ, τηλεοράσεις κ.λπ.

Σύμφωνα με έρευνα, οι οθόνες προκαλούν στο 65% των Αμερικανών (και κατ΄ επέκταση ένα παρόμοιο ποσοστό σε κάθε προηγμένη κοινωνία) την λεγόμενη ψηφιακή κόπωση ματιών. Αυτή η πάθηση έχει συμπτώματα όπως ξηρά, ερεθισμένα μάτια, θολή όραση, κουρασμένα μάτια, πόνους σε αυχένα και πλάτη και πονοκεφάλους από την πολύωρη παρακολούθηση μιας ψηφιακής οθόνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει σχεδόν μισή μέρα κοιτάζοντας μια οθόνη.

22 January 2018

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην Επιστημονική Ημερίδα της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
Μακεδονία Palace

17 December 2017

Tο ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το 2018. 

15 December 2017

Η επένδυση σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η ένταξη του τελευταίας γενιάς & υψηλών προδιαγραφών υπερσύγχρονου ιατρικού συστήματος διασύνδεσης κολλαγόνου Avedro Mosaic στην θεραπευτική μας φαρέτρα, για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

Το Mosaic αποτελεί, σύμφωνα με διεθνείς κριτικές, το κορυφαίο τεχνολογικά σύστημα corneal cross linking στον πλανήτη. 

12 December 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην διημερίδα 'Νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στην οφθαλμολογία' 
15 - 16 Δεκεμβρίου 2017 
Αθήνα 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

11 December 2017

Ακόμα μία νέα οφθαλμίατρος του εξωτερικού, η Hema Mer από την Μουμπάι, Ινδία είχε τη δυνατότητα, μέσω του οργανωμένου προγράμματος ICO του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, να επεκτείνει τις γνώσεις της στην οφθαλμολογία, με στόχο πάντα την προαγωγή του επιπέδου οφθαλμικής υγείας στην πατρίδα της. 

04 December 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην διημερίδα με θέμα 'Αντιπαραθέσεις στην Οφθαλμολογία' 
Διαθλαστική Χειρουργική, Καταρράκτης, Αμφιβληστροειδής, Γλαύκωμα 
01 - 02 Δεκεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
THE MET Hotel 

03 December 2017

Τα τελευταία 25 χρόνια, η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη από τον ΟΗΕ στα Άτομα με Αναπηρία, δίνοντας την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, για ίσες ευκαιρίες (στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία και γενικότερα στην καθημερινότητα τους) διότι αυτό δεν είναι μόνο Συνταγματικό τους δικαίωμα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας αλλά και δείκτης Πολιτισμού κάθε χώρας.

27 November 2017

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην 5η Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Αράχωβα
Domotel Anemolia

25 November 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of People with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 03 Δεκεμβρίου. 

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

 

23 November 2017

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας νόσου που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HIV.

Το ανθρώπινο μάτι είναι ένα όργανο που μπορεί να υποστεί αλλοιώσεις από τον ιό HIV. Η HIV αμφιβληστροειδοπάθεια, καθώς και λοιμώξεις του αμφιβληστροειδή αποτελούν τις συχνότερες παθήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο οφθαλμίατρος.

23 November 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 8ο ετήσιο συνέδριο της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΟΕΚ) 2017
01 - 02 Δεκεμβρίου 2017
Πάφος
Κύπρος
Elysium beach hotel

23 November 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στο 10th World Congress of the World Society for Pediatric Infectious Diseases (WSPID) 2017
02 - 05 Δεκεμβρίου 2017
Shenzhen
Κίνα

23 November 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, υποστηρίζει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Οι ιατροί, η διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό του Ινστιτούτου είναι κοντά στα παιδιά εκείνα που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον τομέα της υγείας. 

22 November 2017

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στην ετήσια επιστημονική ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού 
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 
Θεσσαλονίκη 
Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace

20 November 2017

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth, ειδικός στη χειρουργική κερατοειδή και προσθίων μορίων, μιλάει στην εκπομπή 'Καθημερινά και απλά' της ΕΤ3 για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κερατόκωνο, τα προβλήματα που η νόσος μπορεί να προκαλέσει στην όραση, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής της, αλλά και το τελευταίο διαγνωστικό όπλο ανίχνευσης της πάθησης με το τεστ DNA.

16 November 2017

Το τελευταίας γενιάς σύγχρονο διαγνωστικό μηχάνημα υψηλής ιατρικής τεχνολογίας Centervue EIDON confocal scanner με SLO, ιδανικό για όλο το φάσμα μιας ασφαλούς και εμπεριστατωμένης φωτογράφησης βυθού οφθαλμού, επιστρατεύει το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχοντας στις Ευρωπαϊκές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017), προσφέροντας (μόνον κατόπιν ραντεβού και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ) μια υψηλής ποιότητας οφθαλμολογική φωτογράφηση βυθού από κορυφαίους οφθαλμίατρους σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

13 November 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (World Diabetes Day) είναι μια συντονισμένη εκστρατεία, πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της ύπουλης αυτής πάθησης. Διεθνές σύμβολο έχει οριστεί ο μπλε κύκλος. 

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, όπως κάθε χρόνο στηρίζει και φέτος δυναμικά αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, προσφέροντας μόνο κατόπιν ραντεβου, δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση με φωτογράφηση βυθού σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, με το τελευταίας γενιάς διαγνωστικό όπλο Centervue EIDON confocal scanner, το πιο προηγμένο σύστημα φωτογράφησης βυθού με SLO.

08 November 2017

Στην Ελλάδα και γενικότερα στις χώρες της νοτιανατολικής Μεσογείου παρατηρείται μεγάλο ποσοστό ασθενών με κερατόκωνο και η πάθηση συναντάται συχνά σε οικογένειες. Ένα γονιδιακό τεστ σάλιου παρέχει τη δυνατότητα της διάγνωσης σειράς παθήσεων του κερατοειδούς, μια εκ των οποίων είναι και ο κερατόκωνος.

Προς το παρόν, το τεστ αυτό, που γίνεται με τη λήψη δείγματος σάλιου από το εσωτερικό της παρειάς με βαμβακοφόρο στυλεό, λόγω του υψηλού κόστους δεν χρησιμοποιείται ευρέως, παρά μόνο σε επιλεκτικές περιπτώσεις και εφαρμόζεται σε 5-6 κέντρα παγκοσμίως. Εξάλλου, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα δυο μελετών, που γίνονται στην Ισπανία και την Ινδία, για την ενδυνάμωση του εξασθενημένου κερατοειδούς με τη χρήση βλαστοκυττάρων προερχόμενων από το κοιλιακό λίπος.

08 November 2017

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κερατόκωνου (World Keratoconus Day), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica παρέχει, μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, δωρεάν προληπτική οφθαλμολογική εξέταση με τοπογραφία κερατοειδή για ανίχνευση της νόσου σε άτομα από 15 έως και 18 ετών.

05 November 2017
Page 1 of 4