Αδαμοπούλου Ασπασία, MD, FICOphth

Αδαμοπούλου Ασπασία, MD, FICOphth

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κάτοχος διπλώματος International Council of Ophthalmology (FICO)

Η Ασπασία Αδαμοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια το 1983. Αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξάνδρειας και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Παλαιοκκλησίου στο Νομό Καρδίτσας το 2013. Ξεκίνησε την ειδίκευση της στην Οφθαλμολογία στο Γ.Ν. Έδεσσας  το 2013, την οποία συνέχισε στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το 2017.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας άρχισε να εργάζεται ως Ειδικός Οφθαλμίατρος – Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εκπαιδευόταν στην Παιδοοφθαλμολογία & τον Στραβισμό μέχρι το Δεκ του 2019.

Ταυτόχρονα την περίοδο 2018-2019 απέκτησε το Διεθνές Δίπλωμα Οφθαλμολογίας λαμβάνοντας τον πλήρη τίτλο του International Council of Ophthalmology (FICOphth).

Στη διάρκεια της ειδίκευσης της διενέργησε επεμβάσεις καταρράκτη, καθώς και μικροεπεμβάσεις (χαλάζια, πτερύγια κ.α.).

Κατά την εκπαίδευση της στην Παιδοοφθαλμολογία & τον Στραβισμό συμμετείχε σε πολυάριθμα ειδικά χειρουργεία (στραβισμού, διαταραχών δακρυϊκής συσκευής, βλεφάρων κ.α.), είτε ως Α’ βοηθός ή/και ως Α’ χειρουργός.

Επίσης, έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες καθώς και σε ερευνητικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, συμμετέχει στη συγγραφή εργασιών που δημοσιεύονται σε διεθνή περιοδικά. Τέλος, είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πλήρες βιογραφικό (pdf)