Το Ινστιτούτο Ophthalmica στους φοιτητές του New York College (European & American Education)

Ο τομέας Χαμηλής Όρασης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica με επικεφαλής την κ. Λίνα Καλλέ, εκπαιδεύτρια κινητικότητας – προσανατολισμού & δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, επισκέφτηκε τους φοιτητές του New York College (European & American Education) Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης 04 Δεκεμβρίου 2018.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας σειράς μαθημάτων του Ιδιωτικού Κολλεγίου Ανώτερης Εκπαίδευσης που αφορούν τις ειδικότητες της Ψυχολογίας και της Φυσικοθεραπείας, η ομάδα των φοιτητών είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί, όχι μόνο σε μεθόδους προσέγγισης και διαχείρισης ασθενών με μερική ή ολική απώλεια όρασης, αλλά και σε τεχνικές βελτίωσης της ποιότητας ζωής ατόμων που αντιμετωπίζουν καθημερινά επίπεδα χαμηλής όρασης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Ινστιτούτου Ophthalmica στις εγκαταστάσεις του New York College (European & American Education) Θεσσαλονίκης:

Αναμφισβήτητα, οι οπτικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής αυξάνονται συνεχώς. Κάποιοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν οπτικές δυσκολίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, εξαιτίας  σοβαρών επίκτητων ή κληρονομικών οφθαλμικών παθήσεων που επηρεάζουν δραματικά την όρασή τους. Στο Ινστιτούτο Ophthalmica, τα άτομα με χαμηλή όραση έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν θεαματικά την ποιότητα ζωής τους, να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, να εξακολουθήσουν να ζουν παραγωγικά.

Ο τομέας Χαμηλής Όρασης του Ινστιτούτου Ophthalmica είναι στην πραγματικότητα ο μοναδικός στα Βαλκάνια που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ολιστικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την Χαμηλή Όραση. Η επιστημονική μας ομάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διαχείριση τέτοιου τύπου περιστατικών με τα τμήματα Οφθαλμογενετικής & Ηλεκτροφυσιολογίας της Όρασης, Βοηθημάτων Χαμηλής Όρασης και Εκπαίδευσης σε Κινητικότητα – Προσανατολισμό & Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης.

Οι εγκαταστάσεις του New York College στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στην Καλλιθέα, σε μικρή απόσταση από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και προσφέρουν καθημερινά πρόσβαση σε: βιβλιοθήκη, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρους μελέτης, κέντρο γραφής, οπτικοακοακουστικό εξοπλισμό, τάξεις διδασκαλίας και συνεδριακούς χώρους.
Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του New York College