SMILE PRO

H επανάσταση στις επεμβάσεις με laser

Αλλάξτε τη Ζωή σας!

Απαλλαγείτε οριστικά από γυαλιά και φακούς επαφής με την υπερσύγχρονη τεχνολογία Laser του Ινστιτούτου Ophthalmica
Εμπιστευτείτε την εξειδικευμένη και έμπειρη επιστημονική μας ομάδα

Γιατί να μην αναβάλετε άλλο την επέμβαση laser

Γιατί να επιλέξετε το Ινστιτούτο Ophthalmica

SMILE PRO: Η πιο σύγχρονη μέθοδος laser αποκλειστικά στην Ophthalmica

Το Ινστιτούτο Ophthalmica αποτελεί τη μοναδική Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στην Β. Ελλάδα που διαθέτει το υπερσύγχρονο σύστημα Visumax 800 femtosecond laser του οίκου Zeiss και εφαρμόζει τη νέα επαναστατική μέθοδο SMILE Pro, αντικειμενικά ότι πιο καινοτόμο υπάρχει σήμερα παγκοσμίως στις διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser.

Με την ελάχιστα παρεμβατική τεχνική SMILE Pro στην πραγματικότητα δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser ένα ειδικά διαχωρισμένο τμήμα ανατομικού ιστού (φακοειδές) στο εσωτερικό του κερατοειδούς και στη συνέχεια αφαιρείται πολύ εύκολα μέσω ενός μικροσκοπικού (μόλις 2.5mm) περιφερειακού ανοίγματος. Έτσι, επιτυγχάνεται η επιθυμητή διόρθωση της όρασης γρήγορα, αποτελεσματικά και με ελάχιστη επιβάρυνση του οφθαλμού.

Πλεονεκτήματα μεθόδου SMILE PRO

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Σε γενικές γραμμές, για να μπορέσει κάποιος -α να υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με laser θα πρέπει:

 • να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του
 • να έχει σταθεροποιημένα διαθλαστικά σφάλματα, χωρίς διακυμάνσεις.
 • να μην πάσχει από κάποια σοβαρή οφθαλμολογική νόσο – να μην έχει ύποπτο ιστορικό
 • να μην διανύει περίοδο εγκυμοσύνης (οι ορμονικές αλλαγές μεταβάλλουν τη διάθλαση)
 • να μην διανύει περίοδο θηλασμού
 • να μην πασχει από κάποιο νόσημα του κολλαγόνου
 • να μην έχει λεπτό κερατοειδή (μικρή παχυμετρία) και ταυτόχρονα πολλούς βαθμούς (διοπτρίες) διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός)
 • να μην έχει σοβαρή ξηροφθαλμία
 • να μην έχει κάποια ουλή στον κερατοειδή

Σε περίπτωση που κάποιος δεν αποτελεί κατάλληλο υποψήφιο για την Smile Pro τεχνική, υπάρχουν επιπλέον οι τεχνικές Femto-LASIK  και Trans-PRK, οι οποίες αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για τη διόρθωση της όρασης.

Εκτός από την τεχνική Smile Pro, υπάρχουν επιπλέον οι τεχνικές Femto-LASIK και Trans-PRK, οι οποίες αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για τη διόρθωση της όρασης: 

Femto-LASIK (all laser)

Στην μέθοδο Femto LASIK δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser (και όχι με νυστέρι ή μαχαιρίδιο, όπως στο παραδοσιακό LASIK) ένας στρωματικός κρημνός (corneal flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς (σαν φλούδα – μεμβράνη), ο οποίος παραμένει συνδεμένος με τον υπόλοιπο κερατοειδή με έναν ειδικό μίσχο (hinge), σαν μεντεσές. O κερατοειδικός κρημνός (flap) ανασηκώνεται με ένα χειρουργικό εργαλείο κι έπειτα στο στρώμα κερατοειδούς εφαρμόζεται excimer laser (laser εξάχνωσης) για να επιτευχθεί η σμίλευση (αναδιαμόρφωση σχήματος του κερατοειδούς). Στην συνέχεια ο κρημνός (flap) επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται. Ακριβώς επειδή στην μέθοδο Femto LASIK χρησιμοποιούνται 2 lasers (femtosecond laser και excimer laser) η τεχνική είναι διαδεδομένη και ως all laser LASIK (όλες οι ενέργειες γίνονται με laser εξυψώνοντας το θέμα της διεγχειρητικής ασφάλειας).

Trans-PRK (no touch)

Στην μέθοδο trans PRK τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα διεγχειρητικά. Χωρίς κανένα χειρουργικό εργαλείο ή ο χειρουργός να ακουμπήσει τους οφθαλμούς (λέγεται και no touch μέθοδος), η τεχνολογία excimer laser θα ολοκληρώσει σε ένα μόνο βήμα και αυτοματοποιημένα την αφαίρεση του επιθηλίου (πρόσθια μεμβράνη του κερατοειδούς) και την διαθλαστική διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τους βαθμούς (διοπτρίες μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) του ασθενή και τον προγραμματισμό του προφίλ διόρθωσης στο excimer laser. Με το πέρας της επέμβασης, θα τοποθετηθεί σε κάθε μάτι ένας θεραπευτικός φακός επαφής χωρίς βαθμούς, καθαρά για προστασία, καθώς έχει αφαιρεθεί η εξωτερική στοιβάδα του κερατοειδούς (επιθήλιο). Ο φακός αφαιρείται σε λίγα 24ωρα από τον οφθαλμίατρο.

Μέθοδος Smile Pro (lenticule extraction)

Στν μέθοδο Smile Pro επιτυγχάνεται η επιθυμητή διόρθωση της όρασης μόνο με τεχνολογία femtosecond, χωρίς τη χρήση laser εξάχνωσης (excimer).

 • Χρησιμοποιώντας το Zeiss Visumax 800 femtosecond laser, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, δημιουργείται ένα ειδικά διαχωρισμένο φακοειδές (lenticule) στο εσωτερικό του κερατοειδούς και μια μικρή τομή 4 – 6 χιλιοστών.
 • Στην συνέχεια, το φακοειδές (lenticule) αφαιρείται μέσω της μικροσκοπικής τομής.
 • Η αφαίρεση του φακοειδούς (lenticule) αλλάζει το σχήμα του κερατοειδούς, επιτυγχάνοντας έτσι την επιθυμητή διόρθωση της όρασης μόνο με τεχνολογία femtosecond, χωρίς τη χρήση laser εξάχνωσης (excimer). 

Μέθοδος Femto-LASIK (all laser):

Ακριβώς επειδή στην μέθοδο Femto LASIK χρησιμοποιούνται 2 lasers (femtosecond laser και excimer laser) η τεχνική είναι διαδεδομένη και ως all laser LASIK (όλες οι ενέργειες γίνονται με laser εξυψώνοντας το θέμα της διεγχειρητικής ασφάλειας).

 • Στην μέθοδο Femto LASIK δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser (και όχι με νυστέρι ή μαχαιρίδιο, όπως στο παραδοσιακό LASIK) ένας στρωματικός κρημνός (corneal flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς (σαν φλούδα – μεμβράνη), ο οποίος παραμένει συνδεμένος με τον υπόλοιπο κερατοειδή με έναν ειδικό μίσχο (hinge), σαν «μεντεσές».
 • Ο κερατοειδικός κρημνός (flap) ανασηκώνεται με ένα χειρουργικό εργαλείο κι έπειτα στο στρώμα κερατοειδούς εφαρμόζεται excimer laser (laser εξάχνωσης) για να επιτευχθεί η σμίλευση (αναδιαμόρφωση σχήματος του κερατοειδούς).
 • Στην συνέχεια ο κρημνός (flap) επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται.

Μέθοδος Trans-PRK (no touch):

Στην μέθοδο trans PRK τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα διεγχειρητικά. 

 • Χωρίς κανένα χειρουργικό εργαλείο ή ο χειρουργός να ακουμπήσει τους οφθαλμούς (λέγεται και no touch μέθοδος), η τεχνολογία excimer laser θα ολοκληρώσει σε ένα μόνο βήμα και αυτοματοποιημένα την αφαίρεση του επιθηλίου (πρόσθια μεμβράνη του κερατοειδούς) και την διαθλαστική διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τους βαθμούς (διοπτρίες μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) του ασθενή και τον προγραμματισμό του προφίλ διόρθωσης στο excimer laser. 
 • Με το πέρας της επέμβασης, θα τοποθετηθεί σε κάθε μάτι ένας θεραπευτικός φακός επαφής χωρίς βαθμούς, καθαρά για προστασία, καθώς έχει αφαιρεθεί η εξωτερική στοιβάδα του κερατοειδούς (επιθήλιο). 
 • Ο θεραπευτικός φακός αφαιρείται σε λίγα 24ωρα από τον οφθαλμίατρο.

Ο καθαρός χρόνος της laser θεραπείας είναι δευτερόλεπτα (1 sec ανά βαθμό μυωπίας, 1.3 sec ανά βαθμό υπερμετρωπίας). Συνολικά με την προετοιμασία χρειαζόμαστε 18 λεπτά και για τους 2 οφθαλμούς.

https://www.ophthalmica.gr/apps/

Διεγχειρητικά οι μέθοδοι επεμβάσεων Laser είναι πολύ άνετες. O υποψήφιος δεν αισθάνεται πόνο καθώς έχει εφαρμοστεί τοπική αναισθησία με σταγόνες. Η τεχνολογία στις διαθλαστικές επεμβάσεις έχει κάνει φοβερή πρόοδο, διευκολύνοντας υπερβολικά του υποψήφιους αλλά και τους διαθλαστικούς χειρουργούς.

Μέχρι 12 βαθμούς μυωπία.

Μέχρι 8 βαθμούς υπερμετρωπία.

Τα πάντα εξαρτώνται από την αναλυτική προεγχειρητική μελέτη όπου αξιολογείται η κατάσταση του κερατοειδούς και διαπιστώνεται η ενδεδειγμένη μέθοδος για τον υποψήφιο.

Στην μέθοδο Femto-LASIK (all laser) η αποκατάσταση είναι άμεση. Ο υποψήφιος το ίδιο βράδυ μπορεί να δει τηλεόραση και να εργαστεί σε υπολογιστή.

Στην μέθοδο trans-PRK (no touch) χρειάζεται ένας χρόνος αποκατάστασης 3-4 24ώρων για την επιθηλιοποίηση (επανασχηματισμός την εξωτερικής μεμβράνης του κερατοειδούς – επιθήλιο).

Όχι. Μόνο τοπικό αναισθητικό (σταγόνες).

Στην μέθοδο Femto-LASIK (all laser) η αποκατάσταση είναι άμεση. Ο υποψήφιος το ίδιο βράδυ μπορεί να δει τηλεόραση και να εργαστεί σε υπολογιστή.

Στην μέθοδο trans-PRK (no touch) χρειάζεται ένας χρόνος αποκατάστασης 3-4 24ώρων για την επιθηλιοποίηση (επανασχηματισμός την εξωτερικής μεμβράνης του κερατοειδούς – επιθήλιο).

Testimonials & Interviews (Videos)

Κλείστε Δωρεάν Ραντεβού

Επικοινωνήστε Μαζί Μας και Απαλλαγείτε οριστικά από Γυαλιά και Φακούς Επαφής

Προγραμματίστε σήμερα ένα Δωρεάν Ραντεβού αξιολόγησης και ενημέρωσης!

Γιατί είναι σημαντικό το δωρεάν ραντεβού συμβουλευτικής και αξιολόγησης;

Για να πιστοποιήσουμε την καταλληλότητα κάθε υποψηφίου και να προτείνουμε ευέλικτα την ενδεδειγμένη για εσάς διαθλαστική μέθοδο χωρίς άσκοπη επιβάρυνση σε εξετάσεις, μετακινήσεις και κόστη.

Κλείστε απευθείας το ραντεβού δωρεάν συμβουλευτικής σας online!

Εύκολα και γρήγορα με 2 μόλις clicks. Χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία και εγγραφή.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή δεν μπορείτε να προγραμματίσετε ραντεβού την ημέρα & ώρα που σας εξυπηρετεί; Καλέστε μας στο 6974808103.