Previous slide
Next slide
Εμπιστευτείτε τα μάτια σας
και Απαλλαγείτε από Γυαλιά και Φακούς Επαφής


Αλλάξτε τη Ζωή σας!

Απαλλαγείτε οριστικά από γυαλιά και
φακούς επαφής με την σύγχρονη
τεχνολογία του Ινστιτούτου
Ophthalmica

Δούλεψε ξεκούραστα
σε PC ή Tablet

Απόλαυσε
το αγαπημένο σου σπορ

Μελέτησε άνετα
τα μαθήματά σου

Ακολούθησε την στρατιωτική
σχολή
της επιλογής σου

Διαθλαστικές ανωμαλίες και οφθαλμικές καταστάσεις

Μυωπία

Στην μυωπία οι ακτίνες φωτός δεν εστιάζουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, όπως είναι δηλαδή το φυσιολογικό (εμμετρωπία), αλλά μπροστά από εκείνον. Το βασικό σύμπτωμά της μυωπίας είναι η θολή αντίληψη των μακρινών αντικειμένων.

Υπερμετρωπία

Στην υπερμετρωπία οι ακτίνες φωτός δεν εστιάζουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, όπως είναι δηλαδή το φυσιολογικό (εμμετρωπία), αλλά πίσω από εκείνον. Τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας εξαρτώνται από την ηλικία. Ένας υπερμέτρωπας είναι πιθανό να μην μπορεί να δει καθαρά ούτε τα μακρινά ούτε τα κοντινά αντικείμενα, ειδικά αν έχει πολλούς βαθμούς υπερμετρωπίας.

Αστιγματισμός

Στον αστιγματισμό ο κερατοειδής (πρόσθιος χιτώνας) είναι ελλειπτικός (ωοειδές σχήμα) με ασύμμετρες καμπυλότητες και όχι σφαιρικός. Αυτό έχει ως επακόλουθο οι ακτίνες φωτός να μην εστιάζουν - αθροίζονται σε ένα σημείο στον αμφιβληστροειδή, όπως είναι δηλαδή το φυσιολογικό (εμμετρωπία), αλλά σε 2 διαφορετικούς άξονες (2 κάθετα μεταξύ τους είδωλα).

Πρεσβυωπία

H πρεσβυωπία απασχολεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και μπορεί να αποτελεί τον λόγο που κάποιος -α μπορεί να φορέσει γυαλιά για πρώτη φορά στη ζωή του. Με την πάροδο των ετών, ο κρυσταλλοειδής, φυσικός φακός του ματιού χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα την αλλοίωση προσαρμοστικότητάς και ικανότητας εστίασης σε κοντινά αντικείμενα. Η πρεσβυωπία είναι μια δυναμικά εξελικτική και όχι μια στατική κατάσταση.

Διαθλαστικές Τεχνικές και Μέθοδοι

Femto-LASIK (all laser)

Στην μέθοδο Femto LASIK δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser (και όχι με νυστέρι ή μαχαιρίδιο, όπως στο παραδοσιακό LASIK) ένας στρωματικός κρημνός (corneal flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς (σαν φλούδα - μεμβράνη), ο οποίος παραμένει συνδεμένος με τον υπόλοιπο κερατοειδή με έναν ειδικό μίσχο (hinge), σαν μεντεσές. O κερατοειδικός κρημνός (flap) ανασηκώνεται με ένα χειρουργικό εργαλείο κι έπειτα στο στρώμα κερατοειδούς εφαρμόζεται excimer laser (laser εξάχνωσης) για να επιτευχθεί η σμίλευση (αναδιαμόρφωση σχήματος του κερατοειδούς). Στην συνέχεια ο κρημνός (flap) επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται. Ακριβώς επειδή στην μέθοδο Femto LASIK χρησιμοποιούνται 2 lasers (femtosecond laser και excimer laser) η τεχνική είναι διαδεδομένη και ως all laser LASIK (όλες οι ενέργειες γίνονται με laser εξυψώνοντας το θέμα της διεγχειρητικής ασφάλειας).

Trans-PRK (no touch)

Στην μέθοδο trans PRK τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα διεγχειρητικά. Χωρίς κανένα χειρουργικό εργαλείο ή ο χειρουργός να ακουμπήσει τους οφθαλμούς (λέγεται και no touch μέθοδος), η τεχνολογία excimer laser θα ολοκληρώσει σε ένα μόνο βήμα και αυτοματοποιημένα την αφαίρεση του επιθηλίου (πρόσθια μεμβράνη του κερατοειδούς) και την διαθλαστική διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τους βαθμούς (διοπτρίες μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) του ασθενή και τον προγραμματισμό του προφίλ διόρθωσης στο excimer laser. Με το πέρας της επέμβασης, θα τοποθετηθεί σε κάθε μάτι ένας θεραπευτικός φακός επαφής χωρίς βαθμούς, καθαρά για προστασία, καθώς έχει αφαιρεθεί η εξωτερική στοιβάδα του κερατοειδούς (επιθήλιο). Ο φακός αφαιρείται σε λίγα 24ωρα από τον οφθαλμίατρο.

Smile (Lenticule extraction)

Σύντομα κοντά σας.

Γιατί να επιλέξετε το Ινστιτούτο Ophthalmica

Υπέρτατη ασφάλεια και
άνεση

Επέμβαση χωρίς λεπίδα ή νυστέρι (all-laser ή no-touch)

Ασύγκριτη ακρίβεια μετεγχειρητικού αποτελέσματος

Ταχύτητα που εντυπωσιάζει (1050Hz). Διόρθωση σε δευτερόλεπτα.

Το μοναδικό laser διαθλαστικών επεμβάσεων στην Βόρεια Ελλάδα με πραγματική συχνότητα λειτουργίας στα 1050Hz και eye tracker στα 1050Hz

Xιλιάδες διαθλαστικές επεμβάσεις στο ενεργητικό της επιστημονικής μας ομάδας

Πιστοποίηση ελέγχου ποιότητας ISO 9001:2015

Άμεση αποκατάσταση της όρασης (ταχύτατος χρόνος μετεγχειρητικής ανάρρωσης) και επαναφορά στις καθημερινές σας δραστηριότητες - επαγγελματικές υποχρεώσεις με την τεχνική all laser.

Η εξειδικευμένη Επιστημονική μας Ομάδα

Οι Εγκαταστάσεις μας

Εξοπλισμός
(Ophthalmica Refractive Suite)

Το Schwind Amaris 1050RS excimer laser στο Ινστιτούτο Ophthalmica

Η επένδυση σε προηγμένο και τελευταίας γενιάς εξοπλισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η αγορά του υπερσύγχρονου συστήματος διαθλαστικής χειρουργικής Schwind Amaris 1050RS, του κορυφαίου, αντικειμενικά και σύμφωνα με τις διεθνείς κριτικές excimer laser, αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser, με ένα μηχάνημα που μπορεί και “σκέφτεται” δυνατά.

Testimonials & Interviews (Videos)

Είπαν για εμάς

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Μέθοδος Femto-LASIK (all laser):

Ακριβώς επειδή στην μέθοδο Femto LASIK χρησιμοποιούνται 2 lasers (femtosecond laser και excimer laser) η τεχνική είναι διαδεδομένη και ως all laser LASIK (όλες οι ενέργειες γίνονται με laser εξυψώνοντας το θέμα της διεγχειρητικής ασφάλειας).

 • Στην μέθοδο Femto LASIK δημιουργείται με τεχνολογία femtosecond laser (και όχι με νυστέρι ή μαχαιρίδιο, όπως στο παραδοσιακό LASIK) ένας στρωματικός κρημνός (corneal flap) στην επιφάνεια του κερατοειδούς (σαν φλούδα – μεμβράνη), ο οποίος παραμένει συνδεμένος με τον υπόλοιπο κερατοειδή με έναν ειδικό μίσχο (hinge), σαν «μεντεσές».
 • Ο κερατοειδικός κρημνός (flap) ανασηκώνεται με ένα χειρουργικό εργαλείο κι έπειτα στο στρώμα κερατοειδούς εφαρμόζεται excimer laser (laser εξάχνωσης) για να επιτευχθεί η σμίλευση (αναδιαμόρφωση σχήματος του κερατοειδούς).
 • Στην συνέχεια ο κρημνός (flap) επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και η διαδικασία έτσι ολοκληρώνεται.

Μέθοδος Trans-PRK (no touch):

Στην μέθοδο trans PRK τα πράγματα είναι πολύ απλά και εύκολα διεγχειρητικά. 

 • Χωρίς κανένα χειρουργικό εργαλείο ή ο χειρουργός να ακουμπήσει τους οφθαλμούς (λέγεται και no touch μέθοδος), η τεχνολογία excimer laser θα ολοκληρώσει σε ένα μόνο βήμα και αυτοματοποιημένα την αφαίρεση του επιθηλίου (πρόσθια μεμβράνη του κερατοειδούς) και την διαθλαστική διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τους βαθμούς (διοπτρίες μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού) του ασθενή και τον προγραμματισμό του προφίλ διόρθωσης στο excimer laser. 
 • Με το πέρας της επέμβασης, θα τοποθετηθεί σε κάθε μάτι ένας θεραπευτικός φακός επαφής χωρίς βαθμούς, καθαρά για προστασία, καθώς έχει αφαιρεθεί η εξωτερική στοιβάδα του κερατοειδούς (επιθήλιο). 
 • Ο θεραπευτικός φακός αφαιρείται σε λίγα 24ωρα από τον οφθαλμίατρο.

Σε γενικές γραμμές, για να μπορέσει κάποιος -α να υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με laser θα πρέπει:

 • να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του
 • να έχει σταθεροποιημένα διαθλαστικά σφάλματα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), χωρίς διακυμάνσεις.
 • να μην πάσχει από κάποια σοβαρή οφθαλμολογική νόσο – να μην έχει ύποπτο ιστορικό
 • να μην διανύει περίοδο εγκυμοσύνης (οι ορμονικές αλλαγές μεταβάλλουν τη διάθλαση)
 • να μην διανύει περίοδο θηλασμού
 • να μην πασχει από κάποιο νόσημα του κολλαγόνου
 • να μην έχει λεπτό κερατοειδή (μικρή παχυμετρία) και ταυτόχρονα πολλούς βαθμούς (διοπτρίες) διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός)
 • να μην έχει σοβαρή ξηροφθαλμία
 • να μην έχει κάποια ουλή στον κερατοειδή

Ο καθαρός χρόνος της laser θεραπείας είναι δευτερόλεπτα (1 sec ανά βαθμό μυωπίας, 1.3 sec ανά βαθμό υπερμετρωπίας). Συνολικά με την προετοιμασία χρειαζόμαστε 18 λεπτά και για τους 2 οφθαλμούς.

https://www.ophthalmica.gr/apps/

Διεγχειρητικά οι μέθοδοι επεμβάσεων Laser είναι πολύ άνετες. O υποψήφιος δεν αισθάνεται πόνο καθώς έχει εφαρμοστεί τοπική αναισθησία με σταγόνες. Η τεχνολογία στις διαθλαστικές επεμβάσεις έχει κάνει φοβερή πρόοδο, διευκολύνοντας υπερβολικά του υποψήφιους αλλά και τους διαθλαστικούς χειρουργούς.

Μέχρι 12 βαθμούς μυωπία.

Μέχρι 8 βαθμούς υπερμετρωπία.

Τα πάντα εξαρτώνται από την αναλυτική προεγχειρητική μελέτη όπου αξιολογείται η κατάσταση του κερατοειδούς και διαπιστώνεται η ενδεδειγμένη μέθοδος για τον υποψήφιο.

Στην μέθοδο Femto-LASIK (all laser) η αποκατάσταση είναι άμεση. Ο υποψήφιος το ίδιο βράδυ μπορεί να δει τηλεόραση και να εργαστεί σε υπολογιστή.

Στην μέθοδο trans-PRK (no touch) χρειάζεται ένας χρόνος αποκατάστασης 3-4 24ώρων για την επιθηλιοποίηση (επανασχηματισμός την εξωτερικής μεμβράνης του κερατοειδούς – επιθήλιο).

Όχι. Μόνο τοπικό αναισθητικό (σταγόνες).

Στην μέθοδο Femto-LASIK (all laser) η αποκατάσταση είναι άμεση. Ο υποψήφιος το ίδιο βράδυ μπορεί να δει τηλεόραση και να εργαστεί σε υπολογιστή.

Στην μέθοδο trans-PRK (no touch) χρειάζεται ένας χρόνος αποκατάστασης 3-4 24ώρων για την επιθηλιοποίηση (επανασχηματισμός την εξωτερικής μεμβράνης του κερατοειδούς – επιθήλιο).

Συνεργαζόμενες Ασφαλιστικές

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
και προγραμματίστε τον δικό σας προεγχειρητικό έλεγχο για laser