Αποκτήστε καθαρή όραση

Aντιμετωπίστε χειρουργικά τον καταρράκτη και την πρεσβυωπία με ειδικούς ενδοφακούς. Εμπιστευθείτε το εξειδικευμένο τμήμα του Ινστιτούτου
Ophthalmica

Αλλάξτε τη Ζωή σας!

Απαλλαγείτε από το θολό τοπίο. Ενημερωθείτε για τους προηγμένους ενδοφθάλμιους φακούς (ενδοφακούς) και αντιμετωπίστε ταυτόχρονα Kαταρράκτη και Πρεσβυωπία .

Γιατί να μην αναβάλετε άλλο την επέμβαση Καταρράκτη;

Γιατί να επιλέξετε το Ινστιτούτο Ophthalmica

Πώς αντιμετωπίζεται ο Καταρράκτης;

H μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση του καταρράκτη είναι η χειρουργική επέμβαση, με περισσότερο διαδεδομένη στις μέρες μας την πολύ ασφαλή και επιτυχημένη τεχνική της φακοθρυψίας με υπερήχους, χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς νοσηλεία του ασθενή. 

Η διάρκεια μιας φακοθρυψίας είναι περίπου 15 – 20 λεπτά και η φιλοσοφία της βασίζεται σε έναν πολύ δυνατό ήχο (υπέρηχος που προέρχεται από ειδικό επεμβατικό εξοπλισμό) που θρυμματίζει τον θολωμένο – καταρρακτικό  φυσικό, κρυσταλλοειδή φακό του ματιού. Στην φακοθρυψία οι χειρουργικές τομές που πραγματοποιούνται είναι πολύ μικρές και δεν γίνεται καμιά χρήση ραμμάτων. Στη θέση του φυσικού φακού, στο τέλος της επέμβασης, τοποθετείται κατάλληλα ένας τεχνητός ενδοφθάλμιος φακός, που ονομάζεται ενδοφακός.

Μετά το πέρας της επέμβασης ο ασθενής επιστέφει στο σπίτι του. Η ανάρρωσή του είναι γρήγορη και η βελτίωση της όρασης ξεκινά άμεσα. Η επέμβαση αφαίρεσης του καταρράκτη μπορεί να συνδυαστεί με την παράλληλη αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και του αστιγματισμού, με τη χρήση ειδικών ενδοφακών.

Ενδοφθάλμιοι φακοί (Ενδοφακοί)

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι οι πολυεστιακοί ενδοφακοί απευθύνονται σε όλους
τους ασθενείς πού επιθυμούν να έχουν καλή όραση σε όλες τις αποστάσεις χωρίς
διορθωτικά γυαλιά. Ωστόσο, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι δεν είναι όλοι οι ασθενείς
κατάλληλοι για αυτή τη μέθοδο, και ότι μέσω ενός λεπτομερούς προεγχειρητικού
ελέγχου πρέπει να εξηγηθούν από τον χειρουργό τα υπέρ και τα κατά κάθε λύσης,
ώστε να υπάρξει το καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση καταρράκτη θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται σήμερα.

Βήμα 1:Με την εκκίνηση ο ασθενής μυδριάζεται (διαστολή κόρης) και γίνονται 2 μικροσκοπικές τομές στον κερατοειδή (συνήθως 2-3mm).

Βήμα 2: Έπειτα πραγματοποιείται η καψουλόρηξη, ένα κυκλικό άνοιγμα στο πρόσθιο
περιφάκιο για την εισαγωγή ενός ειδικού εργαλείου που εκπέμπει ηπερήχους.

Βήμα 3:Ακολουθεί η φακοθρυψία, δηλαδή ο θρυμματισμός και η αναρρόφηση του θολωμένου καταρρακτικού φακού.

Βήμα 4:Στη θέση του φυσικού, κρυσταλλοειδούς φακού τοποθετείται ένας ενδοφθάλμιος
φακός (ενδοφακός). ). Η επιλογή του ενδοφακού προκύπτει από την διαγνωστική
εξέταση της βιομετρίας προεγχειρητικά.

Όχι, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και σταγόνες. Ο καθαρός διεγχειρητικός χρόνος είναι 15 – 20 λεπτά. Δεν απαιτείται νοσηλεία, πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας.

Οι ασθενείς παρατηρούν συχνά σημαντική βελτίωση της όρασης αμέσως μετά την επέμβαση. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να προσαρμοστεί το μάτι και να βελτιωθεί η όραση.

Οι ασθενείς με μονοεστιακούς ενδοφακούς θα συνεχίσουν να φορούν γυαλιά για ορισμένες εργασίες και δραστηριότητες (σε κοντινή ή ενδιάμεση απόσταση). Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που επιλέγουν πολυεστιακούς ή EDoF ενδοφακούς, δεν χρειάζονται γυαλιά μετά την επέμβαση.

Συνήθως, μετά από την επέμβαση, οι οφθαλμίατροι συμβουλεύουν για σύντομο χρονικό διάστημα να χαλαρώσετε και να αποφύγετε επίπονες δραστηριότητες όπως απότομο σκύψιμο ή έντονη γυμναστική, ώστε τα μάτια σας να έχουν χρόνο να ανακάμψουν.

Επικοινώνηστε Μαζί μας
Και Αντιμετωπίστε Χειρουργικά τον Καταρράκτη

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή δεν μπορείτε να προγραμματίσετε ραντεβού την ημέρα & ώρα που σας εξυπηρετεί; Καλέστε μας στο 6974808103.