Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «4th Thessaloniki - Moorfields Revision Course in Ophthalmology»

Με τεράστια επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός του φθινοπώρου, το «4th Thessaloniki – Moorfields Revision Course in Ophthalmology», 27-29 Σεπτεμβρίου 2019, στο ΤΗΕ ΜΕΤ Hotel της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο συμπόσιο λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση στο Λονδίνο και αποτελεί μέρος της βασικής εκπαίδευσης των Βρετανών οφθαλμιάτρων. Τα τελευταία 6 χρόνια φιλοξενείται και στην Ελλάδα ανά 2ετία, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Μέσα από κατάλληλα δομημένες επιστημονικές διαλέξεις, διεθνούς φήμης Βρετανοί και Έλληνες ομιλητές, κάλυψαν για άλλη μια φορά όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας, ενημερώνοντας όχι μόνο ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμίατρους, αλλά και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, για όλες τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό επίπεδο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, με επίκαιρα θέματα όπως η γονιδιακή θεραπεία, η τεχνητή όραση, η τεχνητή νοημοσύνη ρομποτικές χειρουργικές τεχνικές, κ.ά., με εισηγητές περισσότερους από 20 διεθνούς φήμης προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό, όλοι τους αυθεντίες στην υποειδικότητά τους, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκεια του 3ημέρου.

Για 1η φορά φέτος, παράλληλα με το βασικό επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, συντονίστηκε για τους συμμετέχοντες και μια σειρά από διαδραστικά «Workshops», που έδωσαν τη δυνατότητα εμβάθυνσης της γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καίριους τομείς της Oφθαλμολογίας.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε το καινοτόμο «Lunch with the Experts», στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, όχι μόνο για δύσκολα περιστατικά, αλλά και για εξατομικευμένες θεραπευτικές – επεμβατικές τεχνικές ή προσεγγίσεις με αναγνωρισμένους ειδικούς οφθαλμίατρους από την παγκόσμια οφθαλμολογική κοινότητα, κατά τη διάρκεια γευμάτων όλες τις ημέρες του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τους ιατρούς της χώρας μας, το συνέδριο παρακολούθησαν ειδικοί και ειδικευόμενοι οφθαλμίατροι από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Σουηδία και η Τουρκία.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς, τους ομιλητές, καθώς και όλους όσους συμβάλλανε στην μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου, με την υπόσχεση για ένα ακόμα πιο δυναμικό «5th Thessaloniki – Moorfields Revision Course in Ophthalmology» το 2021.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επιστημονική εκδήλωση:

Κεντρική αίθουσα:

     

Lunch with the Experts:

Workshops:

Ομιλητές:

Televoting:

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα videos με τις δηλώσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών