Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «5th Thessaloniki Revision Course in Ophthalmology»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του φθινοπώρου, το «5th Thessaloniki Revision Course in Ophthalmology», 30 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2022, στο ΤΗΕ ΜΕΤ Hotel της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από κατάλληλα δομημένες επιστημονικές διαλέξεις, διεθνούς φήμης Βρετανοί και Έλληνες ομιλητές, κάλυψαν για άλλη μια φορά όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας, ενημερώνοντας όχι μόνο ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμίατρους, αλλά και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, για όλες τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό επίπεδο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα με επίκαιρα θέματα και εισηγητές περισσότερους από 30 διεθνούς φήμης προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό και το φημισμένο Moorfields Eye Hospital της Μεγάλης Βρετανίας, όλοι τους αυθεντίες στην υποειδικότητά τους, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε όλη τη διάρκεια του 3ημέρου.

Για πρώτη φορά φέτος, το βασικό επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συντονίστηκε σε 2 παράλληλες αίθουσες. Μια σειρά από διαδραστικά sessions, όπως τα «Mystery Cases», τα «Video Challenging Cases», τα «Keynote Lectures» & τα «Ophthalmica – Moorfields Debates» χάρισαν τη δυνατότητα εμβάθυνσης της γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καίριους τομείς της Oφθαλμολογίας. Το Televoting με την εφαρμογή Slido κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στο καινοτόμο «Lunch with the Experts» οι εγγεγραμμένοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, όχι μόνο για υψηλού βαθμού δυσκολίας κλινικά περιστατικά, αλλά και για εξατομικευμένες θεραπευτικές – επεμβατικές τεχνικές ή προσεγγίσεις με αναγνωρισμένους ειδικούς οφθαλμίατρους από την παγκόσμια οφθαλμολογική κοινότητα, κατά τη διάρκεια γευμάτων όλες τις ημέρες του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τους ιατρούς της χώρας μας, το συνέδριο παρακολούθησαν ειδικοί και ειδικευόμενοι οφθαλμίατροι από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Γερμανία.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς (σημειώθηκε ρεκόρ εκθεσιακών περιπτέρων), τους ομιλητές, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, με την υπόσχεση για ένα ακόμα πιο δυναμικό «6th Thessaloniki Revision Course in Ophthalmology» το έτος 2024.

To «Thessaloniki Revision Course in Ophthalmology» μοριοδοτείται με 24 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME – CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Χορηγείται ηλεκτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στατιστικά στοιχεία:

Εγγραφές: 440
Live συμμετοχές: 380
Πόλεις εντός συνόρων: 82
Πόλεις εκτός συνόρων: 22

Δείτε φωτογραφίες από την επιστημονική εκδήλωση:

Στο 5th Thessaloniki Revision Course in Ophthalmology πραγματοποιήθηκε η παράδοση των γυαλιών 2ης ευκαιρίας της καμπάνιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ινστιτούτου Ophthalmica “Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη”, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί φορείς και οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, όπως η Χ.Α.Ν.Θ., η ΕΛΕΠΑΠ και η ΣΥΖΩΗ. Το υλικό παρέλαβε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης, η οποία και θα συντονίσει την 4η κατά σειρά μαζική αποστολή σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής.

Δείτε το video: