Οι μαθητές του Anatolia College στηρίζουν την δράση του Ινστιτούτου Ophthalmica 'Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία'

H δράση “Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη”, του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, αποτέλεσε την αφορμή για μαθητές του Anatolia College ώστε να ενημερωθούν για την υποστήριξη ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης και συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά διαθλαστικά σφάλματα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν την βασική μονάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica και με χρήση ειδικού εξοπλισμού, υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής μας ομάδας, πραγματοποίησαν μια σειρά από μετρήσεις στα οπτικά, ενός πολύ μεγάλου όγκου από γυαλιά οράσεως και σκελετούς που είχαν συγκεντρωθεί στα ειδικά stands της καμπάνιας το προηγούμενο διάστημα.

Εκεί ήταν, ακόμη μια φορά, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπο τον κ. Βρακά, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την παραλαβή και αποστολή του υλικού σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Ο ίδιος μίλησε στους μαθητές όχι μόνο για το έργο και τις δράσεις της Ιεραποστολής τα τελευταία έτη, αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν συνάνθρωποι μας στην Αφρικανική ήπειρο, τονίζοντας και αναλύοντας την σημασία της βοήθειας σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Η καμπάνια “Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία” έχει στόχο τη συγκέντρωση γυαλιών & σκελετών που προωθούνται συστηματικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, για άτομα με προβλήματα όρασης που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica υπάρχουν οργανωμένα stands, όπου ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν τα γυαλιά ή τους σκελετούς τους, είτε γιατί έχουν αλλάξει συνταγή, είτε γιατί έχουν υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με laser, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνουν ότι δεν τα χρειάζονται μελλοντικά.

Χάρη σε όλους εσάς, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η δράση θα συνεχιστεί δυναμικά, με τον αριθμό των γυαλιών και των σκελετών να αυξάνεται καθημερινά. Ας παραμείνουμε όλοι μαζί μια δυνατή ομάδα και ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε άτομα με σοβαρά διαθλαστικά προβλήματα και όχι μόνο τη δυνατότητα να ‘γνωρίσουν’ τον κόσμο καλύτερα.