ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/2015

                                

Σοβαρά προβλήματα όρασης και σύγχρονες δυνατότητες αποκατάστασής τους, στο επίκεντρο του

‘The Thessaloniki-Moorfields revision course in Ophthalmology’

 

         

            Με πρωτοβουλία του OPHTHALMICA το σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο των Βρετανών Οφθαλμιάτρων ‘Moorfields revision course in Ophthalmology’ φιλοξενείται από 2 έως 4 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

            Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν όλες οι νεότερες εξελίξεις και οι σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι σχετικά με οφθαλμολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται  ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, του γλαυκώματος, του καταρράκτη, της οφθαλμικής ογκολογίας και άλλων συχνών οφθαλμολογικών παθήσεων και θεραπειών με laser. Παράλληλα θα αναλυθούν νεώτερα δεδομένα σχετικά με σύγχρονες και πρωτοποριακές θεραπευτικές μεθόδους όπως η γονιδιακή διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστροειδή, νέες τεχνικές μεταμόσχευσης κερατοειδούς, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, καθώς και τεχνικές βελτίωσης της όρασης με μικροτσίπ και ένθεσης ενδοσκοπικών φακών.

            Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν το OPHTHALMICA με το Moorfields Eye Hospital και μεγάλος αριθμός οφθαλμιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να παρακολουθήσει τις εργασίες του.  Μέσα από κατάλληλα δομημένες διαλέξεις, διεθνούς φήμης Βρετανοί ερευνητές, θα καλύψουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες οφθαλμιάτρους για κάθε διαγνωστική και θεραπευτική επιστημονική εξέλιξη. Ταυτόχρονα ειδικά φροντιστήρια με πρακτικό προσανατολισμό θα παρέχουν τη δυνατότητα πλήρους αφομοίωσης της γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

 

Το Moorfields Eye Hospital (Λονδίνο) αποτελεί διεθνούς κύρους οφθαλμολογικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκόσμια αναγνωρισμένο κέντρο αναφορικά με την οφθαλμολογική έρευνα και εκπαίδευση για περισσότερο από δύο αιώνες.

Το OPHTHALMICA (Θεσσαλονίκη) είναι η πρώτη οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα και ξεχωρίζει για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες του σε ασθενείς κάθε ηλικίας. Σημαντικός στόχος στην πολύπλευρη αποστολή του είναι η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων με στόχο τη συνεχιζόμενη επιστημονική ενημέρωση των συνεργατών του αλλά και γενικότερα της οφθαλμολογικής κοινότητας