Δελτίο Τύπου: Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica γιόρτασε, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε συνεχή έτη επιτυχημένης λειτουργίας του. Το διοικητικό συμβούλιο, το ανθρώπινο δυναμικό, οι συνεργάτες, αλλά και αμέτρητοι φίλοι και υποστηρικτές αυτής της πορείας ήταν εκεί.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια από μία ομάδα διακεκριμένων οφθαλμιάτρων της Θεσσαλονίκης και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) στα Βαλκάνια. Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, με βασική προτεραιότητα την επένδυση σε τεχνολογία αιχμής, η επιστημονική του ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό κι επεμβατικό επίπεδο, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε ετών έχουν εμπιστευθεί το Ophthalmica περισσότεροι από 1,200 οφθαλμίατροι κι άλλοι επαγγελματίες υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του περισσότερες από 30,000 χειρουργικές επεμβάσεις κι έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 100,000 ασθενείς.

Μεγάλη βαρύτητα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δοθεί στα προγράμματα εξειδίκευσης, για την εκπαίδευση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο νέων οφθαλμιάτρων, για την απόκτηση πρακτικών κι όχι μόνο δεξιοτήτων σε τομείς της σύγχρονης οφθαλμολογίας, μέσα από ειδικά σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες κι εκδηλώσεις.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και αποτελεί μέλος των μεγαλύτερων επιστημονικών και οφθαλμολογικών οργανισμών στον κόσμο.

Επιπλέον, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στηρίζει ενεργά περισσότερους από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συλλόγους, ιδρύματα και οργανώσεις, με στόχο τη θωράκιση της οφθαλμικής υγείας και την υποστήριξη ατόμων με οπτική αναπηρία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου 2018, για πρώτη φορά δύο κορυφαία οφθαλμολογικά εκπαιδευτικά courses διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica. Τα “Clinical Cases in Ophthalmology” & “Leicester OCT Instructional Course” αποτέλεσαν το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του φθινοπώρου, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της επιστημονικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Ophthalmica με Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική της Βασιλείας.

“Βλέποντας πίσω, τα πέντε χρόνια ζωής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, συνειδητοποιώ πόσα πολλά και σημαντικά κατάφερε αυτή η ομάδα, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δική μας αποστολή κι όραμα θα παραμείνει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας, μέσα από ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής υγείας, που αποσκοπούν στη βελτίωση κι ολιστική θωράκιση της όρασης. Με σκληρή δουλειά, καθημερινή προσπάθεια κι αφοσίωση θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι ακριβώς όπως το ξεκινήσαμε…μαζί.” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Περικλής Μαρκούσης MSc.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: