Δωρεά φαρμάκων από το Ινστιτούτο Ophthalmica στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στηρίζει δυναμικά τους φορείς κοινωνικής προστασίας, προσφέροντας ειδικά αναλώσιμα, φάρμακα, σκευάσματα κι άλλου τύπου ιατροφαρμακευτικό υλικό για κατοίκους σε γεωγραφικά σημεία εντός συνόρων που τα έχουν ανάγκη.

Το αίτημα λοιπόν ενός ακόμη φορέα κοινωνικής προστασίας, συγκεκριμένα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαμιέων, βρήκε θετική ανταπόκριση με την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού, συγχαίροντας παράλληλα τους αρμόδιους για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, αναγνωρίζοντας απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε αυτούς τους αντίξοους καιρούς, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας.

Η φαρμακοποιός κ. Μακρή Μαρία – Λουΐζα και η κοινωνική λειτουργός του φαρμακείου κ. Μιχαλοπούλου Αγλαΐα στην παραλαβή των φαρμάκων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει κυρίως μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, Μ.Κ.Ο., επιχειρήσεων, πολιτών.  Τα ωφελούμενα άτομα είναι κυρίως άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι, υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άστεγοι, μετανάστες και άλλοι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν μορφές αναπηρίας.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά όχι μόνο τα κοινωνικά φαρμακεία, αλλά και άλλους φορείς κοινωνικής προστασίας. Είμαστε δίπλα σας.

 

Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμιέων, Φλέμινγκ και Ερυθρου Σταυρού 1, Τ.Κ. 351 00, Λαμία, Τηλ. 22310 43730, Φαξ. 22310 43730, https://www.lamia.gr/, [email protected]