Δωρεά φαρμάκων από το Ινστιτούτο Ophthalmica στο Κοινωνικό Ιατρείο / Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στηρίζει δυναμικά τους φορείς κοινωνικής προστασίας, προσφέροντας ειδικά αναλώσιμα, φάρμακα, σκευάσματα κι άλλου τύπου ιατροφαρμακευτικό υλικό για κατοίκους σε γεωγραφικά σημεία εντός συνόρων που τα έχουν ανάγκη.

Με την διαμεσολάβηση της συνεργάτιδας οφθαλμίατρου χειρουργού κ. Γεροβασιλείου – Ελευθεριάδου Ελένης, χορηγήθηκε μια μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Ιατρείο / Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας», πριν από λίγες ημέρες.

 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του Ν. Πιερίας εργάσθηκε για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας», που κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στη Βόρεια Ελλάδα. Στεγάζεται σε αποθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης που παραχωρήθηκε για μία πενταετία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για ποιους συμπολίτες μας δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης (Κ.Ι.Κ.);

Το Κ.Ι.Κ. προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες που είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Για να ενταχθεί κάποιος στο Κ.Ι.Κ. πρέπει να είναι κάτοχος της οικογενειακής κάρτας.

 

Πως μπορεί να αποκτήσει κανείς την οικογενιακή κάρτα του Κ.Ι.Κ;

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα καταθέτει αίτηση στη γραμματεία του Κ.Ι.Κ. Η γραμματεία θα ορίζει συνάντηση με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της ομάδας με στόχο την καταγραφή του κοινωνικού προφίλ της οικογένειας και την εκτίμηση της αναγκών της. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα εξετάζουν τα αιτήματα των πολιτών και θα είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν για την έκδοση της οικογενειακής κάρτας του Κ.Ι.Κ..

Ευχαριστούμε θερμά την οφθαλμίατρο χειρουργό κ. Γεροβασιλείου – Ελευθεριάδου Ελένη για την διαμεσολάβηση.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά όχι μόνο τα κοινωνικά φαρμακεία & ιατρεία, αλλά και άλλους φορείς κοινωνικής προστασίας που χρήζουν αρωγής.

Είμαστε σταθερά δίπλα σας.