Νέα συνεργασία του Ινστιτούτου Ophthalmica με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down

Ανακοινώνεται η νέα συνεργασία του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιρών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας.

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, οι οποίες διαθέτουν ειδική αίθουσα εργοθεραπείας, αίθουσα για χορό, καλλιτεχνικό εργαστήρι, θεατρικό εργαστήρι, αίθουσα για μουσικοθεραπεία και αθλητικές δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down εξασφάλισαν την διαμόρφωση ενός ειδικού πλαισίου επιστημονικής δραστηριοτητας, συμμετοχής σε νέα ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγής πληροφοριών & μεταφοράς τεχνογνωσίας και διοργάνωσης επιστημονικών εκδηλώσεων (συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικά courses κ.ά.).

To Ινστιτούτο Ophthalmica παρέχει τέλος ένα ειδικά σχεδιασμένο πακέτο παροχών σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down.

Source: down.gr

https://www.down.gr/