Δελτίο Τύπου - Επιστημονική εκδήλωση "O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ένα νέο, καινοτόμο τεστ που εκτιμά συνολικά την οπτική λειτουργία θα παρουσιαστεί στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα "O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον", που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018.

Με την παρουσίαση ενός πρωτοποριακού τεστ συνολικής αξιολόγησης κι εκτίμησης της οπτικής λειτουργίας, προσεγγίζοντας τη διαγνωστική των οπτικών διαταραχών με μια τελείως διαφορετική επιστημονική ματιά, την επίδειξη του νέου επαναστατικού βοηθήματος χαμηλής όρασης eSight και την αναπαράσταση ενός βιωματικού εργαστηρίου με προσομοίωση όρασης ασθενειών σε συνδυασμό με εξειδικευμένη παρέμβαση κ.ά., θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 στις 10:00π.μ., η επιστημονική εκδήλωση με θέμα “O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον”, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, στη Θεσσαλονίκη.

«Με την σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης που συντονίζουμε το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, επιθυμούμε να φέρουμε στο επίκεντρο του επιστημονικού & οφθαλμολογικού ενδιαφέροντος όλες εκείνες τις νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις ή δυνατότητες που διαθέτουμε στον τομέα της υποστήριξης παιδιών ή ενηλίκων με οπτική αναπηρία. Ο τομέας χαμηλής όρασης του Ινστιτούτου Ophthalmica είναι στην πραγματικότητα ο μοναδικός στα Βαλκάνια που είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ολιστικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την χαμηλή όραση. Η επιστημονική μας ομάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διαχείριση τέτοιου τύπου περιστατικών», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica, κ. Μαρκούσης Περικλής MSc.

Επιστημονικό πρόγραμμα:

10:00 – 10:30: Καλωσόρισμα & καφές

10:30 – 10:50: Οπτικές διαταραχές σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

10:50 – 11:10: Νέο τεστ αξιολόγησης της οπτικής αναπηρίας

11:10 – 11:30: Ηλεκτροφυσιολογία της όρασης στην καθημερινή κλινική πράξη
Κουκουλά Σταυρένια MD – Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Εξειδικευθείσα στο Moorfields Eye Hospital

11:30 – 12:00: Παρουσίαση και επίδειξη του νέου επαναστατικού βοηθήματος χαμηλής όρασης eSight
Ζυγοτέγου Μαριαλένα – Οπτομέτρης

12:00 – 12:30: Διάλειμμα & καφές

12:30 – 13:30: Αξιολόγηση, εκπαίδευση & παρεμβάσεις σε βρέφη, νήπια & παιδιά με οπτική αναπηρία. Ο ρόλος του εκπαιδευτή κινητικότητας – προσανατολισμού

13:30 – 14:30: Βιωματικό εργαστήριο με προσομοίωση όρασης ασθενειών & εξειδικευμένη παρέμβαση
Ζάλιος Βαγγέλης – Ψυχίατρος/ Ψυχοθεραπευτής

14:30: Λήξη εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στα τηλ 2310 263063, 2310 413131 και στο e-mail: [email protected].