Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική εκδήλωση «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes», που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica και η Alcon την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021, 16:00 – 20:00, στο Alexandros meeting room του Makedonia Palace hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά για την επιτυχία του «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes» όλους τους συμμετέχοντες (συνεργάτες οφθαλμίατρους, ειδικευόμενους και επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων).

 

Δείτε τα Videos από το «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes»:

Welcome & Introduction | Περικλής Μαρκούσης MSc

Patient Selection Criteria for Presbyopia Correcting IOLs | Ζάχος Ζαχαριάδης MD, DO

EDOF IOL New Kids on the Block: Experience with X-EDOF | Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth

Premium IOL Technology: Pre-operative Assessment and Management | Ευάγγελος Λοκοβίτης MD, FEBOphth

Premium IOL Technology: Post-operative Care and Monitoring | Δημήτριος Σακελλάρης MD

High power Toric IOL Extreme Cases | Γεώργιος Σιδηρόπουλος MD, FEBOphth

Managing Complications with Presbyopia Correcting IOLs | Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth

Δείτε φωτογραφίες από το «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes»:

Το «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes» είχε στόχο να βοηθήσει ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμίατρους στο να εμβαθύνουν τη γνώση τους στη χρήση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών που συνδέονται με τις χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη και την κατάλληλη επιλογή premium ενδοφθάλμιων φακών (ενδοφακών).

Για πρώτη φορά στο panel των ομιλητών φιλοξενήθηκε κλινική ψυχολόγος η οποία και ανέλυσε τη σημασία της ενίσχυσης της επικοινωνίας ανάμεσα σε ιατρό και ασθενή για αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών σε όλα τα στάδια (προεγχειρητικά, διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά).

Ο διαδραστικός χαρακτήρας της επιστημονικής συνάντησης, με την τεχνική του tele-voting (poll) και του on-line chat, ενθάρρυνε την ενεργό συμμετοχή όλων των εγγεγραμμένων, επιτρέποντας την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και την αυτοαξιολόγηση των γνώσεων.

* Στην επιστημονική εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τη διασπορά του Covid-19.

** Το «New Technologies in Ophthalmology as an enabler for enhanced surgical outcomes» μεταδόθηκε και διαδικτυακά με την τεχνική του Live Streaming. 

*** Ευχαριστούμε θερμά την Alcon για την υποστήριξη της επιστημονικής εκδήλωσης.