Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση στην 2η Hμερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης το Σάβ 05 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00π.μ.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica πρωτοπορεί εκπαιδεύοντας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο οφθαλμίατρους κι άλλους επαγγελματίες υγείας, στην απόκτηση κλινικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, σε εξειδικευμένους τομείς της σύγχρονης οφθαλμολογίας, μέσα από μια σειρά ειδικών σεμιναρίων, διαλέξεων, ημερίδων κι επιστημονικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, διοργανώνεται η 2η κατά σειρά Hμερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης, το Σάββατο 05 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00π.μ., στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica, Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε οφθαλμίατρους, νευρολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, αλλά κι άλλους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις στο γενετικό υπόστρωμα των οφθαλμικών παθήσεων (συχνών & λιγότερο συχνών), την πρακτική αξία της ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης στην καθημερινή πράξη και τον τρόπο που μπορεί κανείς να υποστηρίξει τα άτομα με χαμηλή όραση.

Ο Τομέας Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης του Ινστιτούτου Ophthalmica, που διοργανώνει και συντονίζει την Ημερίδα κι αποτελείται από α) το Τμήμα αντιμετώπισης κληρονομούμενων νοσημάτων του αμφιβληστροειδή, β) το Τμήμα ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης, γ) το Τμήμα βοηθημάτων χαμηλής όρασης και δ) το Τμήμα εκπαίδευσης στην κινητικότητα, προσανατολισμό & στις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, είναι ο πιο ολοκληρωμένος που λειτουργεί στα Βαλκάνια.

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά και μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο συμμετοχών κι ανταπόκρισης που είχε η πρώτη Ημερίδα, διοργανώνουμε και φέτος με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα επιστημονικής ευθύνης, την 2η κατά σειρά Ημερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης, η οποία απευθύνεται σε Οφθαλμίατρους και σε μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών από τον χώρο της υγείας, εντός κι εκτός συνόρων, που επιθυμούν να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο γενετικό υπόστρωμα των οφθαλμικών παθήσεων, στην πρακτική αξία της ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης στην καθημερινή πράξη, αλλά και στις νεότερες θεραπευτικές τεχνικές κι όλα εκείνα τα νέα τεχνολογικά μέσα με τα οποία μπορεί κανείς να υποστηρίξει τα άτομα με χαμηλή όραση» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Περικλής Μαρκούσης MSc, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Ημερίδα.

«Το Ινστιτούτο Ophthalmica καινοτομεί και πρωτοπορεί, έχοντας δημιουργήσει μια ξεχωριστή ομάδα από υψηλού επιπέδου επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, η οποία έχει στόχο τόσο τη διάγνωση των σπάνιων γενετικών οφθαλμολογικών παθήσεων, όσο και τη φροντίδα της όρασης σε αυτούς τους ασθενείς. Οι τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική τεχνολογία, στην οφθαλμική μικροχειρουργική, καθώς και στην οφθαλμική γενετική με την ανακοίνωση της πρώτης γενετικής θεραπείας, έχουν φέρει το μέλλον πιο κοντά από ποτέ. Από την άλλη, η ζωή των ασθενών ή και των οικογενειών τους με μια κληρονομούμενη οφθαλμική πάθηση φέρει συγκεκριμένες δυσκολίες, για τις οποίες χρειάζεται η υποστήριξη και η φροντίδα από ειδικούς επαγγελματίες υγείας σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης και αυτονόμησης. Η Ημερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει σκοπό να μεταφέρει επιστημονική γνώση, κλινική εμπειρία, καθώς κι ότι νεότερο σε μεθόδους και τρόπους αποκατάστασης των ατόμων με κληρονομούμενα νοσήματα. Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια λοιπόν σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε στην 2η Hμερίδα Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης, το Σάββατο 05 Μαΐου 2018» δήλωσε η Επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης κ. Σταυρένια Κουκουλά MD.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η δήλωση συμμετοχής σας απαραίτητη, έως και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στους:

Κουεμτζόγλου Χαρούλα (Γραμματεία Διοίκησης):
τηλ: 6936 566710
e-mail: [email protected]

Σταυρένια Κουκουλά (Επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης):
τηλ: 6973 409497
e-mail: [email protected]

www.ophthalmica.gr
[email protected]

Χορηγός εταιρεία:

Technoline
http://www.technolineams.gr/

Επιστημονικό πρόγραμμα 2ης Ημερίδας Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμογενετικής & Χαμηλής Όρασης:

10:00 – 10:30: Καλωσόρισμα & καφές

10:30 – 10:50: Τι πραγματικά είναι η όραση;

10:50 – 11:10: Ο πολύτιμος ρόλος της Ηλεκτροφυσιολογίας στην κλινική των Γενετικών παθήσεων
Κουκουλά Σταυρένια MD – Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Εξειδικευθείσα στο Moorfields Eye Hospital

11:10 – 11:30: Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Γενετική Οφθαλμολογία και ο καθοριστικός ρόλος της μοριακής διάγνωσης
Καμακάρη Σμαράγδα PhD – Γενετίστρια, Διδάκτωρ Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας UCL

11:30 – 12:00: Η αλληλεπίδραση της κλινικής και της γενετικής διάγνωσης μέσα από παρουσίαση περιστατικών
Καμακάρη Σμαράγδα PhD – Γενετίστρια, Διδάκτωρ Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας UCL
Κουκουλά Σταυρένια MD – Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Εξειδικευθείσα στο Moorfields Eye Hospital

12:00 – 12:30: Διάλειμμα & καφές

12:30 – 12:50: Έχετε ασθενείς με χαμηλή όραση; Δώστε τους μια ευκαιρία
Η συνταγογράφηση των βοηθημάτων χαμηλής όρασης
eSight: H πρωτοπόρα τεχνολογία στα βοηθήματα χαμηλής όρασης για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Κυριακή Σκοπελίτη – Οπτομέτρης με εξειδίκευση στη χαμηλή όραση

12:50 – 13:10: Ολιστική προσέγγιση σε ασθενείς με οπτική αναπηρία – Σχεδιάζοντας το μέλλον μετά την διάγνωση

13:10 – 13:50: Ομιλίες και βίντεο ασθενών με έμφαση στην καθημερινότητά τους και τη βοήθεια που πήραν από την ομάδα του Ινστιτούτου

13:50 – 14:30: Ερωτήσεις και συζήτηση με εισηγητές -τριες

14:30 Λήξη ημερίδας

ophthalmica logo

Χορηγός εταιρεία:

Technoline

http://www.technolineams.gr/

technoline