Συνεργασία Ophthalmica & Moorfileds Eye Hospital: Μια αναφορά στο κορυφαίο Οφθαλμολογικό Ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου

moor

 

 

 

 

 

 

Το Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust, είναι κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ιατρικής οφθαλμολογικής φροντίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκόσμια αναγνωρισμένο κέντρο αναφορικά με την οφθαλμολογική έρευνα και εκπαίδευση. Διαθέτει εξαιρετική φήμη και λειτουργεί επιτυχώς για περισσότερο από 2 αιώνες. Διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό 1.800 ατόμων, που εγγυάται τη διατήρηση αλλά και την ανάπτυξη της «βαριάς» επιστημονικής κληρονομιάς του, διασφαλίζοντας την παραμονή του ιδρύματος στην αιχμή των εξελίξεων της οφθαλμολογίας.

Πρωτοποριακή έρευνα
Σε συνεργασία με το UCL Institute of Ophthalmology, αποτελεί εθνικό (για το Ηνωμένο Βασίλειο) και διεθνές κέντρο για την έρευνα νέων οφθαλμολογικών θεραπειών και «τρέχει» τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα διεθνώς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην παγκόσμια παραγωγή γνώσης στο συγκεκριμένο τομέα.

Εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Σε ετήσια βάση στο Moorfields Eye Hospital διεξάγει ένα σεμινάριο το οποίο αποτελεί μέρος της βασικής εκπαίδευσης των Βρετανών οφθαλμιάτρων. Το συγκεκριμένο σεμινάριο με πρωτοβουλία του OPHTHALMICA φιλοξενείται πλέον και στην Ελλάδα ανά διετία. Μέσα από κατάλληλα δομημένες διαλέξεις, διεθνούς φήμης Βρετανοί ομιλητές καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης Οφθαλμολογίας, ενημερώνοντας ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους για κάθε διαγνωστική και θεραπευτική επιστημονική εξέλιξη. Ταυτόχρονα ειδικά φροντιστήρια  δίνουν την δυνατότητα εμβάθυνσης της γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε καίριους τομείς της Οφθαλμολογίας.

Η συνεργασία του MOORFIELDS EYE HOSPITAL με το OPHTHALMICA στη διοργάνωση του 2nd Thessaloniki – Moorfields revision course in Ophthalmology” τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό επιστημονικό γεγονός και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του OPHTHALMICA “να διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις με στόχο τη συνεχιζόμενη επιστημονική ενημέρωση των συνεργατών του αλλά και γενικότερα της οφθαλμολογικής κοινότητας”