Το Ινστιτούτο Ophthalmica χορηγός της φιλανθρωπικής συναυλίας που διοργανώνει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) το Σάββατο 25 Απριλίου 2020

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στηρίζει την φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Lions Quest Βορείου Ελλάδος, το οποίο στηρίζει την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και του φαινομένου του Bullying και τελείται υπό την Αιγίδα των Διεθνών Lions. Στη συναυλία συμμετέχουν νέοι μουσικοί, τραγουδιστές και χορωδίες από όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Γεννημένη μέσα στην κρίση, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα όνειρα, όταν βασίζονται σε υψηλές ιδέες, βγαίνουν αληθινά. Το όραμα ενός μόνο 18χρονου ανθρώπου, έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό, με κινητήρια δύναμη μία από τις ισχυρότερες στον πλανήτη: το νεανικό πάθος. Το πάθος για τη μουσική, την αρμονία, την τεχνική τελειότητα στην απόδοση, τη μετάδοση του πολιτισμού, σε ένα ταξίδι με όχημα τη μουσική και το άπειρο των συναισθημάτων που αυτή γεννά.
Στο ταξίδι αυτό συμμετέχουν νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται τις αρχές και τους στόχους μας. Ήδη, μουσικοί γόνοι από φιλαρμονικές, ωδεία και μουσικά σχολεία της Κρήτης, των Ιωνίων, της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Αθήνας, της Θεσσαλίας, της Θράκης, φορείς της αρχέγονης καλλιτεχνικής παράδοσης των πατρίδων τους, τιμούν τη ΣΟΝΕ με την παρουσία τους και της προσδίδουν πραγματικό εθνικό χαρακτήρα. 

Ο στόχος ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα ή η προαγωγή του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι του γεωγραφικού χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται η ΣΟΝΕ. Ο σεβασμός, η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία στους κανόνες, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι το σύνθημα, ο σκοπός και ο προορισμός του ταξιδιού. Τα στοιχεία αυτά, απαραίτητα συνεκτικά στοιχεία ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, εκφράζονται πρώτα από όλα μέσα από τις φιλανθρωπικές συναυλίες, το αφιλοκερδές της συμμετοχής των μελών και τη συνεχή προσπάθεια προβολής των καλύτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Δείτε το video:

Source: ΣΟΝΕ

http://www.ysog.eu/