Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου 2022 | Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA

H επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχει δυναμικά και φέτος στη διεθνοποίηση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον Kερατόκωνο «Violet June», με την επιμέλεια και προώθηση της ελληνικής έκδοσης του πετυχημένου βιβλίου «Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;», μια ιστορία μυθοπλασίας με μικρές δόσεις πραγματικότητας.  

O παγκοσμίου φήμης οφθαλμίατρος χειρουργός κ. Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA, Instituto de Olhos, Rio de Janeiro, Brazil χαιρετίζει την προσπάθεια του Ινστιτούτου Ophthalmica για την καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης κατά του Κερατόκωνου στην Ελλάδα.

Δείτε το video: 

Η καμπάνια πρόληψης και ενημέρωσης για τον Κερατόκωνο τρέχει παράλληλα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως και έχει την υποστήριξη του National Keratoconus Foundation (NKCF). Mε πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica ξεκίνησε και στην Ελλάδα πριν έναν χρόνο.

Σε συνέχεια λοιπόν την επιτυχημένης πρώτης παρουσίασης της ιστορίας της μικρής Βιολέτας το 2021, ακόμη μια στοχευμένη εκστρατεία πρόληψης κορυφώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου με μια συμβολική στο χρώμα της καμπάνιας (βιολετί) φωταγώγηση της βασικής μονάδας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Ophthalmica.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν το βιβλίο «Έχω Κερατόκωνο, τώρα…τι;» από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica (Βασική μονάδα: Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία) και να ενημερωθούν αναλυτικά από το επιστημονικό προσωπικό για την οφθαλμική πάθηση.