Ινστιτούτο Ophthalmica & Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (12 - 18 Μαρτίου 2017)

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος (12 - 18 Μαρτίου 2017), κορυφαίοι οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τις συνέπειες της μειωμένης όρασης ως αποτέλεσμα του γλαυκώματος και της επίδρασής του στην καθημερινή ζωή των ασθενών.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στηρίζει ενεργά αυτή την κινητοποίηση με ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις για την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος 12 έως 18 Μαρτίου 2017, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου του κοινού.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 13 & την Τρίτη 14 Μαρτίου διοργανώνουμε για εσάς, τους φίλους σας και τις οικογένειές σας δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση – screening για Γλαύκωμα στις εγκαταστάσεις μας Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 από την εξειδικευμένη ομάδα των ιατρών του Ινστιτούτου.

Η εξέταση διαρκεί μόλις 10 λεπτά, είναι ανώδυνη, δεν πραγματοποιείται με σταγόνες που επηρεάζουν την όραση και περιλαμβάνει μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με προγραμματισμό ραντεβού.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το Γλαύκωμα αποτελεί αυτή τη στιγμή τη συχνότερη αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης παγκοσμίως. Δυστυχώς η οφθαλμική αυτή κατάσταση είναι ασυμπτωματική στα κρίσιμα πρώτα στάδια. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι σε θέση να προστατέψουν την όρασή σας. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν όσοι έχουν 1ου βαθμού συγγενείς με Γλαύκωμα. Ο ετήσιος έλεγχος μετά την ηλικία των 40 ετών σε αυτή την ομάδα ανθρώπων είναι απαραίτητος.

Η ποιότητα ζωής των ασθενών με Γλαύκωμα πλήττεται σοβαρά, καθώς έχουν μειωμένη ικανότητα στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους. Αν η διάγνωση γίνει στα πρώιμα στάδια, είναι πολύ πιο εύκολη η αντιμετώπιση της νόσου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γλαύκωμα

Η ετήσια Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (WGW) είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γλαυκώματος (WGA) και της Παγκόσμιας Ένωσης Ασθενών με Γλαύκωμα (WGPA).