Δελτίο τύπου: Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα Οπτομετρίας - Στοχευμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης του Ινστιτούτου Ophthalmica

Η 23η του Μάρτη είναι ευρέως διαδεδομένη ως Παγκόσμια Ημέρα Οπτομετρίας.

Σύμφωνα με τον ορισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οπτομετρίας και Οπτικής (ECOO) η Οπτομετρία αποτελεί ένα αυτόνομο επάγγελμα στο χώρο της υγείας, που απαιτεί εκπαίδευση και διέπεται από ορισμένους κανόνες, δηλαδή ασκείται αποκλειστικά από πτυχιούχους αναγνωρισμένων σχολών που έχουν εξασφαλίσει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος.

optometry day 2018-1

Οι Οπτομέτρες ασκούν πρωτοβάθμια υγιεινή περίθαλψη του οφθαλμού και της όρασης, η οποία περιλαμβάνει τη διάθλαση και συνταγογράφηση, την επιλογή και κατεργασία κατάλληλων διαθλαστικών βοηθημάτων, τη διάγνωση και διαχείριση οφθαλμικών παθήσεων και την αποκατάσταση της όρασης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι Οπτομέτρες διαθέτουν πληθώρα διαγνωστικών τεστ με τα οποία κατά περίπτωση ελέγχουν τα εξής: οφθαλμική υγεία, οπτική οξύτητα, διαθλαστική κατάσταση, οφθαλμοκίνηση, διοφθαλμικότητα, προσαρμογή, οπτικά πεδία, χρωματική αντίληψη, οπτική αντίληψη, οπτοκινητική συνεργασία, στερεοσκοπική όραση κ.α.

“Στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica λειτουργεί ένα πλήρως οργανωμένο τμήμα Οπτομετρίας. Στις υψηλής αισθητικής και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες εξεταστηρίων πραγματοποιείται η επιστημονικά άρτια και αναλυτική εξέταση των οφθαλμών σας. Οι γνώσεις και η τεράστια εμπειρία της ομάδας των Οπτομετρών μας, καθώς και ο τελευταίας γενιάς ψηφιακής απεικόνισης εξοπλισμός που διαθέτουμε, παρέχουν τη δυνατότητα ταχύτατου σχεδιασμού συγκεκριμένου πλάνου για την οφθαλμική υγεία των ασθενών μας”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Περικλής Μαρκούσης.

optometry day 2018

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος Οπτομετρίας του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Κυριακή Σκοπελίτη, Οπτομέτρη με εξειδίκευση στη χαμηλή όραση “Η επιστήμη της Οπτομετρίας ερευνά τη λειτουργία της όρασης και την οφθαλμική υγεία. Κύριο αντικείμενο των Οπτομετρών είναι η διάγνωση, η αποκατάσταση και η θεραπεία των δυσλειτουργειών της όρασης σε κάθε επίπεδο με την βοήθεια γυαλιών, φακών επαφής, ειδικών φίλτρων, βοηθημάτων χαμηλής όρασης και εξατομικευμένων προγραμμάτων αποκατάστασης. Ένας οπτομέτρης είναι σε θέση να αναγνωρίσει πολλές παθολογικές καταστάσεις του οφθαλμού, αλλά η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά ή σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της οφθαλμολογίας. Μέσα από την αδιάκοπη συνεργασία του τμήματος Οπτομετρίας του Ινστιτούτου Ophthalmica με τα εξειδικευμένα τμήματα Βυθού οφθαλμού, Προσθίων ημιμορίων, Ηλεκτροφυσιολογίας της όρασης, Ορθοπτικής, Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού, καθώς και του τμήματος Κινητικότητας – Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, επιτυγχάνουμε την ολιστική προσέγγιση του οφθαλμολογικού ασθενή για την αποκατάσταση της όρασης και της οφθαλμικής του υγείας”.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ 2310 263063, 2310 413131 ή στείλτε μας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο [email protected].