Το Ινστιτούτο Ophthalmica στον 53ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στον 53ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου
International Swimming Cross of Toroneos Gulf
Σάββατο 26 Αυγούστου 2023
Nikiti Halkidiki

Οι συμμετοχές του Ινστιτούτου Ophthalmica στον στον 53ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου:

Δημήτρης Σακελλάρης MD

Συνοδοί:

Μιλτιάδης Μπαλίδης
Ανθή Ρόζου

Ο διάπλους του Τορωναίου κόλπου είναι από τους πιο διάσημους αγώνες ultra απόστασης παγκοσμίως και αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο όλων των κολυμβητών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, ενώ κάθε χρόνο γίνεται μάχη για μια θέση ανάμεσα στους 20 τυχερούς συμμετέχοντες.

Ο αγώνας ξεκινάει από την Καλλιθέα και καταλήγει στην Νικήτη. Από την Νικήτη άλλωστε έγινε η σύλληψη της ιδέας αυτού του ένδοξου αγώνα, 53 ολόκληρα χρόνια πριν. Από τότε μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο διεξάγεται ο κολυμβητικός μαραθώνιος και αποτελεί το υπέρτατο αθλητικό γεγονός της Χαλκιδικής.

Ο Τορωναίος κόλπος βρίσκεται στην Χαλκιδική και η επίσημη απόσταση του διάπλου είναι περίπου 26km, από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο δεύτερο. Η απόσταση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Κάθε συμμετέχοντας δικαιούται να έχει μια βάρκα για συνοδεία που προκύπτει από κλήρωση και φυσικά κάποιον συνοδό ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τροφοδοσία του αθλητή αλλά και για την ασφάλεια του. Υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού, συνήθως μέχρι τη δύση του ηλίου, ωστόσο τροποποιείται κατά καιρούς ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και όπως κρίνουν οι διοργανωτές, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Στον συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι αθλητές θεωρούνται νικητές και βραβεύονται φυσικά όλοι αφού τερματίσουν με ένα υπέροχο στεφάνι ελιάς, τον κότινο. Ο κότινος είναι στεφάνι από κλαδί αγριελιάς με το οποίο στεφάνωναν τον νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Ο οφθαλμίατρος χειρουργός κ. Δημήτρης Σακελλάρης MD έκανε χρόνο 13:25:46 κι έτσι γίνεται ουσιαστικά ο πρώτος οφθαλμίατρος στην Ελλάδα που καταφέρνει να τερματίσει.

Συνοδός του σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο επίσης μαραθωνοκολυμβητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ophthalmica, οφθαλμίατρος χειρουργός κ. Μίλτος Μπαλίδης MD, PhD, FEBOphth, ICOphth.

Δείτε φωτογραφίες από το event:

Συγχαρητήρια σε όλους!

Source: irunmag

https://irunmag.gr/