AB Max: Η επαναστατική θεραπεία της πρόσθιας βλεφαρίτιδας μόνο στο Ινστιτούτο Ophthalmica

Το AB Max™ είναι ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού Distal-Ciliary Cleansing System (DCS) για την απομάκρυνση των βακτηρίων, των παρασίτων (όπως π.χ. το ακάρεο demodex) και των υπολειμμάτων (debris) από τα άκρα των βλεφαρίδων.

Το handpiece του AB Max™ είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο όργανο που χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένους ιατρούς, τεχνικούς και νοσηλευτές για την θεραπεία της πρόσθιας βλεφαρίτιδας.

Η συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην περιστροφή ενός μικρο-σπόγγου (forward, reverse και pulse modes) κατά μήκος του άνω άκρου των βλεφαρίδων, βοηθώντας σημαντικά στη βελτίωση της υγιεινής αλλά και της συνολικής υγείας κι εμφάνισης των βλεφάρων.

Το AB Max™ είναι απολύτως φιλικό και ασφαλές με τα βλέφαρα του υποψηφίου, δεν πονάει και η εφαρμογή του πραγματοποιείται κάθε 4 – 6 μήνες.

Δείτε το animation video:

Τι ακριβώς είναι η βλεφαρίτιδα;

Η βλεφαρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονή του βλεφαρικού χείλους. Συνήθως ο ασθενής πάσχει από τη νόσο χρόνια πριν εκδηλώσει κάποια συμπτώματα. Πολλές φορές επηρεάζει παρωδικά την όραση. Η φλεγμονή αυτή έχει συνήθως ως αποτέλεσμα την απόφραξη των στομίων των μεϊβομιανών αδένων που βρίσκονται στα βλέφαρα και τη μείωση της λιπιδικής στιβάδας των δακρύων (που εκκρίνεται από αυτούς τους αδένες).

Τα παραπάνω οδηγούν σε αστάθεια της δακρυϊκής στιβάδας, ξηροφθαλμία λόγω αυξημένης εξάτμισης των δακρύων, φλεγμονή της οφθαλμικής επιφάνειας. Πολλές φορές οι ασθενείς με βλεφαρίτιδα βλέπουν τα μάτια τους γεμάτα με βλέννη και λευκωπές εκκρίσεις που μαζεύονται στην έσω γωνία του ματιού, συνήθως τις πρωινές ώρες.

Τι ακριβώς είναι το ακάρεο «Demodex»;

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ακάρεο «Demodex» που φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία βλεφαρίτιδας σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Το Demodex είναι ένα μικροσκοπικό παράσιτο, ένα είδος ακάρεως, που ζει στο δέρμα και πιο συγκεκριμένα κοντά στον θύλακα των τριχών και τους σμηγματογόνους αδένες πολλών θηλαστικών.

Στον άνθρωπο συναντούμε 2 τύπους: το Demodex Folliculorum και το Demodex Brevis . Φαίνεται πως κύρια πηγή τροφής του παρασίτου είναι οι λιπώδεις εκκρίσεις και αυτό συνάδει με την αύξηση κρουσμάτων σε ασθενείς με λιπαρό δέρμα. Το ακάρεο Demodex φαίνεται να εμπλέκεται σε πολλά δερματικά νοσήματα όπως η ροδόχρους ακμή και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Όπως γίνεται ευκολά αντιληπτό, μια ενδελεχής εξέταση από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο στη χειρουργική των βλεφάρων μπορεί να αποκαλύψει αιτίες που έμεναν για πολύ καιρό αδιάγνωστες και να χαρίσει τη σιγουριά μιας έγκυρης και αποτελεσματικής θεραπείας, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος που μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω την οφθαλμική κατάσταση.

Νέα, εξειδικευμένη κλινική ξηροφθαλμίας, οφθαλμικής επιφάνειας και βλεφάρων

Στο Ινστιτούτο Ophthalmica, πρόσφατα εγκαινιάστηκε μια νέα εξειδικευμένη κλινική ξηροφθαλμίας, οφθαλμικής επιφάνειας και βλεφάρων, που έχει ως βασικούς στόχους την απόλυτη ανίχνευση και διάγνωση των πραγματικών αιτιών της ξηροφθαλμίας και την ενδελεχή ανάλυση της μηχανικής των βλεφάρων, μέσα από την παράλληλη αξιολόγηση των ευρημάτων, για πρώτη φορά, από 2 εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους σε παθήσεις της οφθαλμικής επιφάνειας και σε παθολογία των βλεφάρων με τη χρήση επαναστατικού εξοπλισμού. Έπειτα συστήνεται στοχευμένα η κατάλληλη, εξατομικευμένη για κάθε ασθενή, θεραπευτική προσέγγιση.

AB Max™: Εκπαιδευτικό video για υποψήφιους

ΑΒ Max™: Οδηγίες εφαρμογής της θεραπείας

Πλεονεκτήματα του AB Max™:

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το brochure του ΑΒ Max™ (pdf format)