Το νέο, επεμβατικό σύστημα φακοθρυψίας Alcon Centurion με τεχνολογία Active Sentry στο Ινστιτούτο Ophthalmica

Η επένδυση σε προηγμένο και τελευταίας γενιάς εξοπλισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται η αγορά του υπερσύγχρονου συστήματος φακοθρυψίας για χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη Alcon Centurion με Active Sentry handpiece.

Η καινοτόμα τεχνολογία Active Sentry του Alcon Centurion, προσφέρει πραγματικά τον απόλυτο έλεγχο της ενδοφθάλμιας πίεσης κατά τη διάρκεια του χειρουργείου καταρράκτη, καθιστώντας πολύ υψηλά τα επίπεδα διεγχειρητικής ασφάλειας.

Η επαναστατική τεχνολογία Active Sentry διαθέτει έναν υπερβολικά ευαίσθητο ειδικό αισθητήρα μέσα στον στειλεό (probe) της φακοθρυψίας, ο οποίος είναι σε θέση να «αντιλαμβάνεται» ακαριαία (σε κλάσματα του δευτερολέπτου) τυχών μεταβολές της πίεσης στο εσωτερικό του οφθαλμού και να «αντιδρά» αστραπιαία σε παράγοντες που μπορεί να την επηρεάσουν και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο πρόσθιος θάλαμος του οφθαλμού να διατηρεί σταθερά τα επιθυμητά επίπεδα ενδοφθαλμιας πίεσης. Έτσι δημιουργείται ένα αξιόπιστο και σταθερότατο «περιβάλλον» για την διεξαγωγή της επέμβασης καταρράκτη, εξασφαλίζοντας υπέρτατη άνεση σε κάθε χειρουργό.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο Alcon Centurion του Ινστιτούτου Ophthalmica, τα υπερσύγχρονα υποσυστήματα διακίνησης υγρών Active Fluidics σε συνδυασμό με την εφαρμογή χαμηλών επιπέδων ενέργειας μα πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας υπερήχων για το θρυμματισμό – κατακερματισμό του καταρράκτη (θολωμένου κρυσταλλοειδή φακού), εξασφαλίζουν την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του οφθαλμού που χειρουργείται. Ο ασθενής έτσι έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα στις καθημερινές του ενασχολήσεις.

Περιμένουμε όλους τους συνεργάτες μας να δοκιμάσουν την τεχνολογία Active Sentry στη Θεσσαλονίκη.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το brochure του Alcon Centurion με Active Sentry (pdf format)