ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/10/2015

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη θεραπεία της τύφλωσης από παθήσεις του αμφιβληστροειδή ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου

Οι Βρετανοί ερευνητές που πραγματοποίησαν την πρώτη κλινική μελέτη μεταμόσχευσης κυττάρων του αμφιβληστροειδούς σε άτομα με ολική απώλεια της όρασης, ανακοίνωσαν την τεχνική τους σε συμπόσιο, στο πλαίσιο του Ophthalmica-Moorfields revision course in Ophthalmology.
Το συνέδριο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη (2-4/10/2015) ολοκλήρωσε τις εργασίες του με εξαιρετική επιτυχία τόσο για το επιστημονικό του περιεχόμενο, όσο και για το σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων οφθαλμιάτρων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάσθηκαν όλες οι νεότερες εξελίξεις και οι σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σχετικά με οφθαλμολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε άτομα κάθε ηλικίας καθώς και πρωτοποριακές μέθοδοι για «αθεράπευτες» μέχρι σήμερα οφθαλμολογικές παθήσεις.

Το Moorfields Eye Hospital (Λονδίνο) αποτελεί διεθνούς κύρους οφθαλμολογικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκόσμια αναγνωρισμένο κέντρο αναφορικά με την οφθαλμολογική έρευνα και εκπαίδευση για περισσότερο από δύο αιώνες.
Το OPHTHALMICA (Θεσσαλονίκη) είναι η πρώτη οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα.Σημαντικός στόχος στην πολύπλευρη αποστολή του είναι η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων για τη συνεχιζόμενη επιστημονική ενημέρωση των συνεργατών του αλλά και γενικότερα της οφθαλμολογικής κοινότητας.

M13

M12

M9

M8

M7

M4

M3

M2