Ευάγγελος Λοκοβίτης, MD, FEBOphth

Ευάγγελος Λοκοβίτης, MD, FEBOphth

Ειδικός στη Χειρουργική Βλεφάρων, Δακρυϊκής συσκευής & Κόγχου
Ειδικευμένος & Μετεκπαιδευμένος στην Μεγάλη Βρετανία
[email protected]

Ο Δρ. Ευάγγελος Λοκοβίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στη χειρουργική βλεφάρων, δακρυϊκής συσκευής και οφθαλμικού κόγχου.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Γένοβας με βαθμό πτυχίου 100/110. Εκπαιδεύθηκε στην οφθαλμολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΙΚΟ». Πριν από την ολοκλήρωση της ειδικότητας του αρίστευσε στις εξετάσεις European Board of Ophthalmology (EBO) και εν συνεχεία μετά την απόκτηση τίτλου ειδικότητας, εξειδικεύτηκε στην χειρουργική βλέφαρων, δακρυικής συσκευής και οφθαλμικού κόγχου ως adnexal fellow στα νοσοκομεία Northampton General Hospital και Royal Infirmary Hospital, Leicester U.K. ενώ ως visiting fellow στα νοσοκομεία Moorfields Eye Hospital, London, U.K. και UCLA Stein Eye Institute, Los Angeles, U.S.A., εμβάθυνε περαιτέρω τις γνώσεις του στα χειρουργεία κόγχου και αισθητικής χειρουργικής των βλεφάρων.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραμονής του στο εξωτερικό και της επαφής του με τα μεγαλύτερα οφθαλμολογικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής απέκτησε εμπειρία σε πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων και αντιμετώπιση περίπλοκων περιστατικών. Εκτός των επεμβάσεων αφαίρεσης καταρράκτη, διενέργησε χιλιάδες επεμβάσεις βλεφάρων (αισθητική βλεφαροπλαστική, εκτρόπιο, εντρόπιο, πτώση, αποκατάσταση μετά από αφαίρεση όγκου), δακρυϊκής συσκευής (εξωτερική και ενδοσκοπική ασκορινοστομία) και οφθαλμικού κόγχου (βιοψίες όγκων και αποσυμπίεση κόγχου). Παράλληλα εκπαιδεύτηκε σε μη χειρουργικές τεχνικές αισθητικής του προσώπου.

Ο Δρ. Λοκοβίτης E. συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια οφθαλμοπλαστικής και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά οφθαλμολογίας, ενώ έχει βραβευτεί για παρουσιάσεις του σε συνέδρια. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια οφθαλμοπλαστικής για ειδικευόμενους (Nottingham oculoplastic dissection course).

Παραμένοντας πιστός στις αρχές της δια βίου εκπαίδευσης επισκέπτεται συχνά μεγάλα κέντρα του εξωτερικού ώστε να είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της εξειδίκευσης του.

Από το 2019 μοιράζεται το χρόνο του στην Αγγλία ως Oculoplastic consultant στο Royal Infirmary Hospital Leicester και στη Ελλάδα ως Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος βλεφάρων, δακρυικής συσκευής και οφθαλμικού κόγχου στο Iνστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica.