Λάμπρος Λαμπρογιάννης, MD, MSc, PhD, FEBOpth, FEBO-SP

Λάμπρος Λαμπρογιάννης, MD, MSc, PhD, FEBOpth, FEBO-SP

Ειδικός στην Παιδοοφθαλμολογία
Εκπαιδευθείς στο Cambridge, στο King's College Hospital και στο Great Ormond Street Hospital (G.O.S.H.) for Children

Πλήρες βιογραφικό (pdf)
[email protected]

Ο Λάμπρος Λαμπρογιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Είναι ειδικός οφθαλμίατρος, με μετεκπαίδευση στην Παιδοοφθαλμολογία και τον Στραβισμό Ενηλίκων.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νανοτεχνολογία και στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής με αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή τροποποιημένου ενδοφακού με δυνατότητα ενδοφθάλμιας απελευθέρωσης φαρμάκου.

Ειδικεύθηκε στη Νάουσα και στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ. Μετεκπαιδεύθηκε επί 6 χρόνια στην Αγγλία, στο νοσοκομείο Addenbrookes στο Cambridge και στα νοσοκομεία King’s College Hospital και Great Ormond Street Hospital (G.O.S.H.) for Children στο Λονδίνο.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά).

Είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου ειδικότητας οφθαλμολογίας EBO.

Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το βραβείο John Henahan της ESCRS και την υποτροφία Σπύρος Γεωργαράς.