2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica διοργανώνει το «2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day» την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 20:00.

Μέσα από κατάλληλα δομημένες επιστημονικές διαλέξεις, χρησιμοποιώντας το στοιχείο της διαδραστικότητας, μέλη της επιστημονικής μας ομάδας σε συνεργασία με αναγνωρισμένους ειδικούς οφθαλμίατρους από το εξωτερικό, όλοι τους αυθεντίες στην αντιμετώπιση του Κερατόκωνου, θα ενημερώσουν όχι μόνο ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμίατρους, αλλά και επαγγελματίες υγείας άλλων ειδικοτήτων, για όλες τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από την οφθαλμική αυτή πάθηση, σε διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό – επεμβατικό επίπεδο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικές ερωτήσεις και σχόλια στους εισηγητές με ειδικό μηχανισμό online chat, να ανταλλάξουν απόψεις για κλινικά περιστατικά υψηλού βαθμού δυσκολίας και να αυτοαξιολογήσουν τις γνώσεις τους μέσα από την σύγχρονη τεχνική του televoting (poll).

Ο Μίλτος Μπαλίδης PhD, FEBOphth, ICOphth, ειδικός στη χειρουργική κερατοειδούς και προσθίων ημιμορίων ανακοινώνει το webinar:

Στη διάρκεια του «2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day», θα παρουσιαστεί για 1η φορά στην Ελλάδα, η διεθνής καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον κερατόκωνο «The Violet June», η οποία ξεκίνησε από τη Βραζιλία το 2018, με πρωτοβουλία του Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA.

Χρυσός χορηγός: Mediphacos
Ασημένιοι χορηγοί: Allergan, Genom, Oculus
Χάλκινος χορηγός: Drycom
Οργανισμοί υποστηρικτές: SBΟ, BRASCRS, CFM, CBO, SOBLEC

«…H άγνοια μπορεί να βλάψει παραπάνω και από την ίδια την ασθένεια…». Η Violet (Βιολέτα) μας περιγράφει την περιπέτειά της όπως αυτή την έζησε μέσα από τα παιδικά της μάτια. Μας ταξιδεύει στον κόσμο μιας πάθησης η οποία υπάρχει σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, στον κόσμο του κερατόκωνου. Σε αυτό το ταξίδι υπάρχουν στιγμές στεναχώριας, στιγμές χαράς, γνωριμίες με ανθρώπους που θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της, καθώς και η έμπνευση για την έναρξη μιας προσπάθειας που θα έχει ως στόχο τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τον κερατόκωνο. Αυτό που θα ήθελε το κοριτσάκι με τα μωβ γυαλιά να μας μείνει διαβάζοντας αυτό το βιβλίο είναι πως το τρίψιμο των ματιών είναι σε θέση να επηρεάσει την όραση…».

 

Εγγραφές & δηλώσεις συμμετοχών

Η πρόσβασή σας γίνεται χωρίς καμία απολύτως χρεώση, κλικάροντας σε έναν ειδικό σύνδεσμο (URL) που θα σας αποσταλεί με e-mail στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση, μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

Πατήστε εδώ για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας.

→ Για περισσότερες πληροφορίες → Στείλτε μας μήνυμα: ⌨ [email protected] ή καλέστε μας: ☎ 2310 263063, 2310 413131 για να δηλώσετε συμμετοχή.

 

Επιστημονικό πρόγραμμα

20:00 – 20:10 The «Violet June» campaign for Keratoconus and corneal ectasia awareness
Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA, Instituto de Olhos, Rio de Janeiro, Brazil

 20:10 – 20:20 The danger of excessive eye rubbing
Damien Gatinel MD, PhD, Rothschild Foundation, Paris, France

20:20 – 20:25 Break

20:25 – 20:35 Keratoconus progression in patients with allergy and elevated surface matrix Metalloproteinase 9
Cosimo Mazzotta MD, PhD, USL, Siena University, Siena, Italy

20:35 – 20:45 Corneal collagen cross-linking, a trip that starts from Dresden
Dimitris Sakellaris MD, Ophthalmica Institute, Thessaloniki, Greece

20:45 – 20:50 Break

20:50 – 21:00 Corneal collagen cross-linking – Shifting paradigms
Miltos Balidis PhD, FEBOphth, ICOphth, Ophthalmica Institute, Greece

 21:00 – 21:10 Panel discussion | Q&As

Προεδρείο: Miltos Balidis PhD, FEBOphth, ICOphth, Ophthalmica Institute, Greece

 

Χορηγός του «2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day» είναι η OPTO Hellas την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

http://opto.gr/

 

Το «2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day» θα προβάλλεται παράλληλα στα:

Official Facebook Fan Page:
https://www.facebook.com/ophthalmicagreece/

Official Youtube Channel:
https://www.youtube.com/ophthalmicagreece

του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

 

Υποστήριξη του Web Event:

https://www.livemedia.gr/

 

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε όλοι στο πρωτότυπο και καινοτόμο «2nd (Virtual) Ophthalmica Keratoconus Day», το οποίο ευελπιστούμε να αποδειχτεί όπως και το 1ο, μια συνάντηση υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.