Ερασιτέχνης Σχοινοβάτης: Η νέα ποιητική συλλογή του Νίκου Μυλόπουλου παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Η νέα ποιητική συλλογή “Ερασιτέχνης Σχοινοβάτης” του συνεργάτη και φίλου οφθαλμίατρου χειρουργού κ. Νίκου Μυλόπουλου παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στο βιβλιοπωλείο “Κωνσταντινίδης”. Ομιλητές θα είναι η Ελένη Σακκά, ποιήτρια και ο Γιώργος Ρούσκας, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας.

Με τον ενδεικτικό, παραπέμποντα ξεκάθαρα στη μορφή και τον ρόλο του ποιητικού υποκειμένου τίτλο “Ερασιτέχνης σχοινοβάτης”, ο Νίκος Μυλόπουλος συστήνει τη νέα του ποιητική συλλογή με την οποία, μεταξύ άλλων, επιχειρεί μια καταβύθιση στην έννοια του παρελθόντος, όχι μέσα από θεωρητικά στιχουργικά σχήματα, αλλά μέσα από μια περιγραφική προσέγγιση του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος λειτουργεί σαν αφορμή, αλλά και απόληξη της όλης ποιητικής σύνθεσης.

   

Τα περισσότερα από τα ποιήματα του Νίκου Μυλόπουλου, πράγματι, λειτουργούν σαν αποτυπώσεις αισθητηριακές, οι οποίες όμως δεν λιμνάζουν σε μια περιγραφική απεικόνιση, αλλά γίνονται η αφετηρία για την ποιητική ενατένιση της ίδιας της ζωής. Ο τρόπος, μάλιστα, με τον οποίον ο ποιητής στήνει το δημιούργημά του ανταποκρίνεται και υπηρετεί πολύ αποτελεσματικά την πρόθεσή του να αναγνωρίσει στις εικόνες και, γενικότερα, στα αισθητηριακά ερεθίσματα την πρώτη ύλη της ποιητικής του σκέψης και έκφρασης.