Δελτίο τύπου: Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία. Δωρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Δελτίο τύπου - Διαρκής εκστρατεία
"Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία"

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, απευθύνει διαρκές κάλεσμα και έκκληση συμμετοχής προς όλους τους Θεσσαλονικείς ανεξαρτήτως ηλικίας να πάρουν μέρος στην μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης γυαλιών οράσεως και σκελετών που ξεκίνησε προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάνθρωποι μας και κυρίως τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

plexi 2

Η πρωτοβουλία αυτή, με σύνθημα “Δεν πετάμε τα γυαλιά που δεν φοράμε” εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο κοινωνικών δράσεων που υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, με στόχο να στηρίξει αποκλειστικά όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και ανήκουν στις ευαίσθητες – ανασφάλιστες πληθυσμιακές ομάδες που αδυνατούν με τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης να καλύψουν το κόστος αγοράς ή ακόμα και το κόστος των φακών οράσεως.

plexi 1

“Με δεδομένο ότι η όραση κατέχει τα σκήπτρα και ρυθμίζει τη ζωή όλων μας και γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, λόγω των διαθλαστικών προβλημάτων όρασης και κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες τους για αυτοδυναμία, αυτοεξυπηρέτηση και ασφάλεια, υλοποιούμε αυτό το ειδικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με μοναδικό στόχο να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Η επιτυχία αυτής της δράσης απαιτεί την συμμετοχή όλων μας. Γι’ αυτό καλούμε αλλά και παρακαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να δείξουν για άλλη μια φορά τον υψηλό δείκτη αλληλεγγύης τους, αφήνοντας τα γυαλιά που για διάφορους λόγους δεν χρησιμοποιούν στα stands του Ινστιτούτου Ophthalmica” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Γρηγόρης Κέντρος, διευκρινίζοντας ότι αυτή η δράση ΔΕΝ έχει ημερομηνία λήξης αλλά θα είναι διαρκής όπως και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας.

plexi 3

Επισημαίνεται ότι τα γυαλιά αφού απολυμανθούν και καθαριστούν ένα μέρος θα προωθηθεί στις Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Φαρμακεία) των Μητροπόλεων και των Δήμων της Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2310 263063, 2310 413131

Fax. 2310 279362

[email protected]

Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica υπάρχουν οργανωμένα stands, όπου ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες μπορούν να προσφέρουν τα γυαλιά ή τους σκελετούς τους, είτε γιατί έχουν αλλάξει συνταγή, είτε γιατί έχουν υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση με laser, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνουν ότι δεν τα χρειάζονται μελλοντικά.

plexi position 1  plexi position 2  plexi position 3

Περιμένουμε όλους τους Θεσσαλονικείς σε αυτή τη στοχευμένη προσπάθεια.