Το Ινστιτούτο Ophthalmica επίσημος υποστηρικτής - χορηγός στο διεθνές τουρνουά Γκόλμπολ «Ηφαιστειάδα 2018»

Με μεγάλο νικητή την Εθνική μας ομάδα, ολοκληρώθηκε και φέτος το διεθνές τουρνουά Γκόλμπολ «Ηφαιστειάδα 2018»  που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, με υποστηρικτή – χορηγό για μια ακόμη χρονιά το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Η 15η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 με απόλυτη επιτυχία με τους τέσσερις αγώνες κατάταξης. Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ανατολίτης και το μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Φώτης Μπίμπασης.

Με συμμετοχές από την Ρωσία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Ολλανδία και άλλες χώρες, όλες οι ομάδες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από τη διοργάνωση, ενώ το υψηλό επίπεδο των αγώνων καθιστά την «Ηφαιστειάδα» ως ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού του Γκόλμπολ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Γκόλμπολ είναι ένα αμιγώς Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς του Τορόντο. Η πρώτη ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από τον Α.Σ.Τ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ το 2001 στο διεθνές τουρνουά της Μαδρίτης εκπροσωπώντας την χώρα μας. Οι διοργανώσεις του Γκόλμπολ πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα Παραολυμπιακά αθλήματα λόγω της απαιτούμενης ησυχίας που θα πρέπει να επικρατεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα του αντιπάλου, καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Για αυτόν τον λόγο, όσο το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, απαιτείται πλήρης ησυχία στον χώρο, προκειμένου οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να αντιδρούν άμεσα στην μπάλα. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δέκα λεπτά η κάθε μια.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το καθιερωμένο πλέον διεθνές τουρνουά Γκόλμπολ “Ηφαιστειάδα” 2019.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ευχαριστήρια επιστολή του Αθλητικού Συλλόγου “Ήφαιστος” για την χορηγική υποστήριξη του Ινστιτούτου Ophthalmica

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Πατήστε εδώ για να δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό