Σακελλάρης Δημήτρης, MD

Σακελλάρης Δημήτρης, MD

Χειρουργός Κερατοειδή και Προσθίων Ημιμορίων
Ειδικευμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας, Βέλγιο
[email protected]

Ο Δημήτρης Σακελλάρης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1975. Αποφοίτησε με άριστα απο το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1992 και την ίδια χρονιά εισήχθη 12ος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1998. Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο νομό Φλώρινας το 2001.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας στην Ελλάδα το 2001 και κατόπιν συνέχισε την εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας στο Βέλγιο, υπό την καθοδήγηση της τότε προέδρου της European Society of Cataract and Refractive Syrgery, Prof. Marie-José Tassignon. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας κέρδισε υποτροφία από το Βελγικό Ινστιτούτο Πόρων για την Έρευνα στην Οφθαλμολογία Fonds voor Research in Oftalmologië).

Αφιέρωσε τον τελευταίο χρόνο της ειδίκευσής του στη διαθλαστική χειρουργική και τη χειρουργική και παθολογία του κερατοειδούς η οποία ολοκληρώθηκε το 2008.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας από τη θέση του έμμισθου επιμελητή (clinical fellow) το 2009 στη χειρουργική και παθολογία των προσθίων μορίων.

Το 2010 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και ασχολείται συστηματικότερα με τη χειρουργική και παθολογία των προσθίων μορίων και τη διαθλαστική χειρουργική. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ως συγγραφέας σε ξενόγλωσσα βιβλία οφθαλμολογίας και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά οφθαλμολογίας.

Τέλος, από το 2016 είναι εκλεγμένο μέλος τους ΔΣ της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ).