Καρακώστα Έφη, MD

Καρακώστα Έφη, MD

Ειδικευμένη στην παιδοφθαλμολογία
Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Έφη Γ. Καρακώστα, χειρουργός – οφθαλμίατρος παίδων – ενηλίκων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη.

Ειδικεύτηκε στην παιδοφθαλμολογία επί δυόμιση έτη στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π &A. Κυριακού”. Η ειδίκευσή της στην Οφθαλμολογία ολοκληρώθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Δημήτριος”.

Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της “Διεθνούς Ιατρικής και της Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας”.

Από το 2015 και για 2 έτη κατείχε θέση επιστημονικού συνεργάτη του παιδοφθαλμολογικού τμήματος της Ά Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Α.Χ.Ε.Π.Α., όπου και εκπονήθηκε μέρος της διδακτορικής της διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη μελέτη της ανατομίας του αμφιβληστροειδούς σε παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα Επιστημονικών Οφθαλμολογικών Συνεδριών σε Αμερική και Ευρώπη, όπου ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Οφθαλμολογίας και υπήρξε ομιλήτρια σε δεκάδες από αυτά. Μέρος της ερευνητικής της δουλειάς έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Εμφανίζει σταθερή παρουσία σε ελληνικά συνέδρια και ημερίδες όπου παρουσιάζει επιστημονικές εργασίες από το 2002 μια εκ των οποίων βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας και αφορούσε τη χρήση της αυτόματης διαθλασιμετρίας στα παιδιά.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) , του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.