Κουκουλά Σταυρένια, MD, PhD

Κουκουλά Σταυρένια, MD, PhD

Εξειδικευμένη στην Ηλεκτροφυσιολογία της Όρασης και τα Κληρονομούμενα Νοσήματα του Αμφιβληστροειδή
Εξειδικευθείσα στο Moorfields Eye Hospital
koukoula@ophthalmica.gr

Η Σταυρένια Κουκουλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αποφοίτησε με άριστα από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια ολοκλήρωσε μέρος των σπουδών της, με υποτροφία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Cochin – St Vincent de Paul στο Παρίσι.

Από το 2003 μέχρι το 2010 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων (ΕΛΚΕΘΟΠ).

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από το 2006 ως το 2010.

Εξειδικεύτηκε στην Ηλεκτροφυσιολογία της Όρασης και τις Γενετικές παθήσεις του αμφιβληστροειδή στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου (Honorary Fellow).

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην παρούσα φάση συντάσσει το τελικό μέρος της διδακτορικής της διατριβής με θέμα τις βιοχημικές διαταραχές στο γλαύκωμα.

Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Από το 2011 υπήρξε συνεργάτης του Οφθαλμολογικού κέντρου Retina και υπεύθυνη του απεικονιστικού τμήματος, ενώ από το 2013 είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Ophthalmica και υπεύθυνη του τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας της Όρασης και Γενετικών παθήσεων του Αμφιβληστροειδή.