Βαχτσεβάνος Θάνος, MD

Βαχτσεβάνος Θάνος, MD

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Μετεκπαιδευμένος στο John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης

O Θάνος Ν. Βαχτσεβάνος, χειρουργός – οφθαλμίατρος, ειδικευμένος στη χειρουργική καταρράκτη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. 

Ειδικεύτηκε επί τετραετίας στην Οφθαλμολογία στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», όπου μεταξύ των άλλων διετέλεσε με επιτυχία εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη.

Το 2011 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc by research in Ophthalmology) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Green Templeton College, University of Oxford), οι οποίες αφορούσαν γονιδιακές θεραπείες σε παθήσεις αμφιβληστροειδούς.

Μετεκπαιδεύτηκε στο John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εργάστηκε επί διετίας στην ομάδα του καθηγητή Robert MacLaren.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα Επιστημονικών Οφθαλμολογικών Συνεδριών σε Αμερική και Ευρώπη, όπου ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Οφθαλμολογίας και υπήρξε ομιλητής σε δεκάδες από αυτά. Μέρος της ερευνητικής του εργασίας έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε οφθαλμολογικές παθήσεις όπως ο κερατόκωνος παρουσιάστηκαν από τον ίδιο σε ετήσιο συμπόσιο της ASCRS στο Βερολίνο της Γερμανίας και στο ετήσιο συμπόσιο της Οφθαλμολογίας ASCRS/ASOA στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Παρουσίασε μέρος της πειραματικής του εργασίας, Application Of RNAi To Unravel The Melanopsin Phototransduction Pathway, στο ετήσιο συμπόσιο της Οφθαλμολογίας ARVO Annual Meeting, Visionary Genomics, στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Η εργασία βραβεύτηκε με διεθνή υποτροφία από την επιστημονική επιτροπή του ARVO 2011 (Association for Research in Vision and Ophthalmology Committee).

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), της Οφθαλμολογικής Eταιρείας Βορείου Ελλάδας, δια βίου μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας “The Oxford Union” (http://www.oxford-union.org/), του ARVO, μέλος (Alumni Member) του Green Templeton College και μέλος (Alumni Member) του Nuffiled Laboratory of Ophthalmology, University of Oxford. Αποτέλεσε επί διετίας Εκλεγμένο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ «Ο Άγιος Δημήτριος».