Το Ινστιτούτο Ophthalmica επίσημος υποστηρικτής - χορηγός στο Διεθνές Παραολυμπιακό Τουρνουά Γκόλμπολ "Ηφαιστειάδα 2019"

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica επίσημος υποστηρικτής – χορηγός στο Διεθνές Παραολυμπιακό Τουρνουά Γκόλμπολ “Ηφαιστειάδα 2019”, 22-24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη.

Σας περιμένουμε όλους στο Ophthalmica booth, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου εκπρόσωποί μας θα ενημερώνουν το κοινό για τις οφθαλμικές παθήσεις και τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Στην φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν ομάδες από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Τσεχία, με το σύνολο των συμμετεχόντων να ξεπερνά τα 150 άτομα (αθλητές, συνοδοί, διαιτητές, εθελοντές, υποστηρικτικό προσωπικό).

Το Γκόλμπολ είναι ένα αμιγώς Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς του Τορόντο. Η πρώτη ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από τον Α.Σ.Τ. Ήφαιστος το 2001 στο διεθνές τουρνουά της Μαδρίτης εκπροσωπώντας την χώρα μας. Οι διοργανώσεις του Γκόλμπολ πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα Παραολυμπιακά αθλήματα λόγω της απαιτούμενης ησυχίας που θα πρέπει να επικρατεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα του αντιπάλου καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Για αυτόν τον λόγο, όσο το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, απαιτείται πλήρης ησυχία στον χώρο προκειμένου οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να αντιδρούν άμεσα στην μπάλα. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δώδεκα λεπτά η κάθε μια. Η διοικούσα αρχή του Γκόλμπολ είναι η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών (IBSA), http://www.ibsasport.org/ και το άθλημα παίζεται σε παραπάνω από 120 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Στον Αθλητικό Σύλλογο Τυφλών “Ήφαιστος” λειτουργούν τα εξής αθλητικά τμήματα: Γκόλμπολ, Στίβος, Ποδηλασία, Σκάκι και Τζούντο. Ο Σύλλογος απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο με προβλήματα όρασης ή/ και γενικότερα άτομο με αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό για την απόκτηση μιας γενικότερης φυσικής κατάστασης, δίνοντας του την δυνατότητα, ανάλογα με το επίπεδο, συμμετοχής στις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις, φτάνοντας έως και τον πρωταθλητισμό.

Παράδοση 460 αυτοκόλλητων οφθαλμικών επιθεμάτων (τύπου 3M Opticlude Standard) στον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών Ήφαιστος κ. Αργυρό Νικόλαο από τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Μαρκούση Περικλή την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2019. 

Τα αυτοκόλλητα οφθαλμικά επιθέματα είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος:
Rule 6.4 At all major championship tournaments, all players participating in the game must have their eyes covered by gauze patches

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά τους αθλητές του Α.Σ. Ήφαιστος.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Τυφλών Ήφαιστος για τη χορηγική συμμετοχή του Ινστιτούτου Ophthalmica στο Διεθνές Παραολυμπιακό Τουρνουά Γκόλμπολ “Ηφαιστειάδα 2019”