Το πετυχημένο βιβλίο «Έχω κερατόκωνο, τώρα… τι;» σύντομα κοντά σας και σε audiobook

Για πρώτη φορά το πετυχημένο βιβλίο «Έχω κερατόκωνο, τώρα… τι;» της διεθνούς καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Violet June» θα είναι σύντομα κοντά σας και σε audiobook.

Τα ηχητικά αρχεία έχουν σχεδιαστεί στα ελληνικά και περιλαμβάνουν ολόκληρο το περιεχόμενο του βιβλίου, από το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία σελίδα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει την ακουστική μορφή του βιβλίου σε smartphones, tablets, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, bluetooth ηχεία κ.ά.

Επιπλέον, το audiobook θα ελαχιστοποιήσει και τις δυσκολίες στην ανάγνωση που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι ασθενείς μας με τη hard copy έκδοση, αλλά και οι χρήστες του διαδικτύου με το e-book · ήταν άλλωστε και δικό τους αίτημα.

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες της ομάδας στο studio και την επεξεργασία των ηχητικών αρχείων: 

  

  

  

Η καμπάνια πρόληψης και ενημέρωσης για τον κερατόκωνο τρέχει παράλληλα σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως και έχει την υποστήριξη του National Keratoconus Foundation (NKCF). Mε πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica ξεκίνησε και στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια.

Βασικός στόχος του βιβλίου «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;» είναι η συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της συγκεκριμένης οφθαλμικής νόσου. Η λεπτομερής ενημέρωση του κοινού είναι πολύ σημαντική,  ώστε οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να είναι σε θέση να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις για τη σωστή διαχείριση της πάθησης. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αναμφισβήτητα οδηγούν στη μείωση των παραγόντων κινδύνου και των επιπλοκών της νόσου. Με σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, με τη βοήθεια προηγμένου εξοπλισμού (όπως π.χ. η τεχνική της διασύνδεσης κολλαγόνου | corneal cross linking – CXL) τερματίζεται η εξέλιξη του κερατόκωνου.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που συνδέονται με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το βιβλίο «Έχω Kερατόκωνο, τώρα… τι;» σε pdf format (e-book)

Μείνετε συντονισμένοι για την ηχητική έκδοση (audiobook).