Το Ινστιτούτο Ophthalmica κοντά στο ακριτικό νησί των Ψαρών με ιατροφαρμακευτικό υλικό

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα Ψαρά, καθώς το ακριτικό νησί δεν διαθέτει φαρμακείο με αποτέλεσμα ο δήμος μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να προσπαθεί να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα κι επιστρέφουν στο νησί για λίγους μόνο μήνες, αφού δεν αντέχουν τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

psara 1

«Κάποιες φορές επιστρατεύεται ένα σούπερ μάρκετ και σε συνεννόηση με φαρμακείο στη Χίο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της, καθώς έρχεται γιατρός από τη Χίο και αλλάζει μια φορά την εβδομάδα, με πολύ πιθανό κίνδυνο να μείνουμε χωρίς γιατρό μέσα στο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών» δήλωσε ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστα Βραστάνος.

psara 2

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, με αφορμή την 193η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ψαρών (25 Ιουνίου 2017), προσέφερε ιατροφαρμακευτικό υλικό παντός τύπου στο ακριτικό νησί. 

psara 4

Η ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica παραμένει κοντά στα ακριτικά νησιά και στηρίζει συνεχώς τέτοιου τύπου προσπάθειες.