SMILE Pro: Η Επανάσταση στις Διαθλαστικές Επεμβάσεις με Laser

Τι ακριβώς είναι η νέα μέθοδος SMILE Pro;

Η νέα, επαναστατική μέθοδος SMILE Pro, με το υπερσύγχρονο και τελευταίας γενιάς σύστημα διαθλαστικής χειρουργικής Visumax 800 Femtosecond Laser του διάσημου οίκου Zeiss, έχει αντικειμενικά αλλάξει τα δεδομένα στον χάρτη των διαθλαστικών επεμβάσεων με Laser.

Η μέθοδος SMILE Pro, αποτελεί ουσιαστικά την πιο ελάχιστα παρεμβατική τεχνική Laser παγκοσμίως για την αντιμετώπιση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών, η οποία προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια μετεγχειρητικού αποτελέσματος, υπέρτατη ασφάλεια και διεγχειρητική άνεση, εντυπωσιακή ταχύτητα (μόλις 8 δευτερόλεπτα εφαρμογής του Laser) και απόλυτη εξατομίκευση στις απαιτήσεις και ανάγκες του κάθε προφίλ υποψηφίου.

Γιατί να επιλέξω τη μέθοδο SMILE Pro;

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της τεχνικής SMILE Pro είναι η ταχύτατη αποθεραπεία και η άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, από το ίδιο βράδυ ο υποψήφιος μπορεί να δουλέψει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, να δει τηλεόραση και την επόμενη ημέρα αναλαμβάνει κανονικά τα εργασιακά ή επαγγελματικά του καθήκοντα.

Δραστηριότητες όπως διάβασμα, οδήγηση, γυμναστική, μαγειρική κ.ά. συνεχίζονται εντελώς ανεπηρέαστες μετά την επέμβαση. Δεν παρατηρούνται μετεγχειρητικές ενοχλήσεις, ερυθρότητα, πόνος ή άλγος στους οφθαλμούς.

Ποια είναι η φιλοσοφία της μεθόδου SMILE Pro;

H κεντρική φιλοσοφία της πρωτοποριακής διαθλαστικής τεχνικής SMILE Pro (Small Incision Lenticule Extraction) στηρίζεται στην ιδέα του απομονωμένου σχηματισμού ενός ειδικού ιστικού φακού (lenticule) στο υπόστρωμα του κερατοειδή χιτώνα, ο οποίος αφαιρείται κατάλληλα από μια μικροσκοπική περιφερειακή τομή λίγων χιλιοστών.

Αυτή η ολοκληρωτική αφαίρεση του κερατοειδικού ιστού (φακοειδούς) ουσιαστικά αλλάζει το σχήμα και την δομή του κερατοειδή και αναδιαμορφώνει έτσι ιδανικά την καμπυλότητά του, επιτυγχάνοντας σωστό φαινόμενο διάθλασης και την απόλυτη διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων.

Η τεχνολογία Femtosecond Laser, χρησιμοποιώντας ανώτερους αλγόριθμους λογισμικού, δημιουργεί εκατομμύρια μικροφυσαλίδες – οπές (micro bubbles) σε συγκεκριμένο βάθος, ώστε το φακοειδές (φλούδα συγκεκριμένου πάχους) να διαχωριστεί από τις ανώτερες και τις κατώτερες ανατομικές δομές του κερατοειδή, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου ο περιβάλλοντας ιστός.

Ποια είναι τα βήματα της μεθόδου SMILE Pro;

Ο οφθαλμός προετοιμάζεται και εφαρμόζεται απλή τοπική αναισθησία με σταγόνες ώστε να τοποθετηθεί εύκολα ένας ειδικός βλεφαροδιαστολέας που κρατά το μάτι ανοιχτό (ο υποψήφιος δεν το αισθάνεται).

Τα βήματα είναι:

 1. Σχηματισμός φακοειδούς – ιστικού φακού (lenticule): Ο οφθαλμός σταθεροποιείται – ακινητοποιείται με ένα κατάλληλα σχεδιασμένο «κάτοπτρο» επαφής, το οποίο ακουμπά πολύ απαλά το μάτι (ο υποψήφιος εστιάζει πολύ εύκολα σε ένα light spot). To Zeiss Visumax 800 Femtosecond Laser σχηματίζει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ένα φακοειδές (κερατοειδικός ιστικός φακός συγκεκριμένου πάχους), σύμφωνα με τους βαθμούς – διοπτρίες του υποψηφίου και μια μικροσκοπική προσβάσιμη τομή (άνοιγμα) 2.5mm από την οποία θα αφαιρεθεί ο ιστικός αυτός φακός (σαν φλούδα – μεμβράνη).
 2. Αφαίρεση του φακοειδούς – ιστικού φακού (lenticule): Ο διαθλαστικός χειρουργός με ένα ειδικό εργαλείο θα βγάλει – τραβήξει εύκολα το φακοειδές από την μικροσκοπική τομή.
 3. Διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών και αποκατάσταση: Η αφαίρεση του ιστικού φακού (τμήμα κερατοειδικού στρώματος) στην πραγματικότητα αλλάζει το σχήμα και την καμπυλότητα του κερατοειδή, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων. Η τομή είναι τόσο μικρή που θα «σφραγιστεί» και θα κλείσει μόνη της, αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης, χωρίς να απαιτούνται ράμματα.

 

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της SMILE Pro, συγκριτικά με άλλες μεθόδους;

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου SMILE Pro είναι:

 • Το ανύπαρκτο θερμικό φαινόμενο στον κερατοειδή χιτώνα, αφού δεν εφαρμόζεται καθόλου το παραδοσιακό laser εξάχνωσης (Excimer Laser) που συνηθίζεται στις διαθλαστικές επεμβάσεις. 1-step διαδικασία (χρήση μόνο Femtosecond Laser, χωρίς Excimer)
 • Η μικροσκοπική τομή μόλις 2.5mm συγκριτικά με την ολική περιφερειακή, κυκλική τομή (κερατοειδικός κρημνός – flap) που δημιουργείται στο κλασικό Femto – LASIK, χαρίζοντας αισθητά μεγαλύτερη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα στη βιομηχανική – αρχιτεκτονική του κερατοειδή (το πρόσθιο τμήμα του παραμένει εντελώς ανέγγιχτο, γι’ αυτό και η μέθοδος θεωρείται η πιο ελάχιστα παρεμβατική)
 • Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε υποψήφιους που έχουν πολύ λεπτό κερατοειδή ή μεγάλα διαθλαστικά σφάλματα (υψηλές διοπτρίες – βαθμούς)
 • Ελαχιστοποιεί σημαντικά την εμφάνιση του συνδρόμου ξηροφθαλμίας μετεγχειρητικά
 • Βοηθάει καταλυτικά στο να μην υπάρχουν ενοχλητικές λάμψεις (glare) στη νυχτερινή όραση
 • Η πιο γρήγορη αποκατάσταση της όρασης, με επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς στάδιο αποθεραπείας

Zeiss Visumax 800: Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για τα συστήματα Laser που χρησιμοποιούνται στις διαθλαστικές επεμβάσεις

Το καινοτόμο σύστημα Visumax 800 Femtosecond Laser του οίκου Zeiss προσφέρει μια άνετη εμπειρία για κάθε υποψήφιο και μια ασύγκριτη ροή εργασίας και εργονομία για κάθε διαθλαστικό χειρουργό.

Η διαδραστική οθόνη αφής, το πολύ υψηλής ποιότητας χειρουργικό μικροσκόπιο ανώτερων οπτικών με 5 βαθμίδες μεγέθυνσης, η προηγμένη ψηφιακή βιντεοκάμερα καταγραφής και ο ενσωματωμένος φωτισμός σχισμοειδούς για άμεσο μετεγχειρητικό έλεγχο, κάνουν αναμφισβήτητα τη διαφορά.

Τα έξυπνα ρομποτικά συστήματα υποβοήθησης:

 • CentraLign για εύκολη εστίαση και ελεγχόμενη επικέντρωση, χρησιμοποιώντας το κέντρο της κόρης ή τον οπτικό άξονα του ασθενή (vertex) ως σημεία αναφοράς, χωρίς να υπάρχει ανάγκη μετατόπισης του μοτίβου σχηματισμού του ιστικού φακού μετά την πρόσδεση – σταθεροποίηση κατά την αναρρόφηση του οφθαλμού και
 • OcuLign για αυτοματοποιημένη «διαισθητική» ευθυγράμμιση με την κίνηση της δυναμικής κυκλοστροφής του οφθαλμού που μπορεί να προκύψει χαρίζουν υπέρτατη ακρίβεια μετεγχειρητικών οπτικών αποτελεσμάτων.

Copyrights by Carl Zeiss Meditec AG