Το Ινστιτούτο Ophthalmica επίσημος υποστηρικτής του μεγάλου Live Concert της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ)

To Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica στηρίζει δυναμικά το μεγάλο Live Concert της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) το Σάββατο 04 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της Θεσσαλονίκης.

1000 Συμμετέχοντες επί σκηνής.
Χορωδίες, νέοι μουσικοί, τραγουδιστές, μέλη φιλαρμονικών ορχηστρών & μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Διεύθυνση: Ευάγγελος Αραμπατζής

Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (Τενόρος) και ο 10χρονος βραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης
Συμμετέχει ο Βασίλης Λέκκας

Συνδιοργάνωση: Μ.Α.Ζ.Ι. (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα)

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Μ.Α.Ζ.Ι. Το Μ.Α.Ζ.Ι. όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει ευπαθείς ομάδες και τα Δημόσια Νοσοκομεία της πόλης μας με δωρεές ιατρικών μηχανημάτων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ), με έδρα την Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε το 2011, με εμπνευστή και ιδρυτή της τον μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή. Απαρτίζεται από το τμήμα της Ορχήστρας και το τμήμα της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της ΣΟΝΕ (με νέα παιδιά – μουσικούς, από όλη την Ελλάδα). Στο ενεργητικό, του πλήθους συναυλιών της, περιλαμβάνονται έως τώρα φιλανθρωπικές συναυλίες, κοινωνικο-πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Έχει εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα, σε συναυλίες κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναφέρονται μερικές: Αθήνα, Βόλος, Τρίκαλα, Γιαννιτσά, Σιδηρόκαστρο, Πολύγυρος, Φλώρινα, Βέροια, Δρυμός κ.α.

Πραγματοποίησε για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912 – 2012), την Εναρκτήρια – Επετειακή Συναυλία της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο όπως και σε άλλες πόλεις για τον ίδιο λόγο.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ενημερώσεων, η ΣΟΝΕ εμφανίζεται σε πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν οι νέοι μαθητές το έργο της και να ανακαλύψουν έτσι τον μαγικό κόσμο της μουσικής ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να οδηγήσει στην μεγαλύτερη συμμετοχή νέων μαθητών, με την μουσική.

Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην ΣΟΝΕ είναι οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών, η ομαδικότητα και η άψογη συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε κάθε εμφάνισή τους. Βασικός της στόχος είναι η εκπαίδευση αλλά και η ανάδειξη νέων μουσικών από όλη την Ελλάδα.

Υποστηρικτές

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το brochure του Live Concert