Πρόληψης (σε βρέφη, προσχολικά & σχολικά παιδιά)

Κάθε νεογέννητο γνωρίζει τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του. Η καλή όραση θα το βοηθήσει να επικοινωνήσει, να κινηθεί, να μάθει, διότι το 80 % από αυτά που μαθαίνουμε στη ζωή τα μαθαίνουμε βλέποντας. Η όραση των παιδιών αναπτύσσεται σταδιακά από τη γέννηση μέχρι τα 7 τους χρόνια. Για να αναπτυχθεί όμως σωστά, θα πρέπει τα όργανα της όρασης (μάτια & οπτικό σύστημα) να έχουν δομηθεί σωστά. 15-20% των παιδιών πάσχουν από αδιάγνωστες οφθαλμολογικές παθήσεις που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα την όρασή τους.

Βλάβες στα μάτια στα χρόνια της ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα διότι σοβαρές οπτικές διαταρραχές, προκαλούν στα παιδιά αδυναμία συγκέντρωσης, μειωμένη απόδοση στο σχολείο και δυσκολίες σε δραστηριότητες όπως: η ζωγραφική, ο χορός, τα αθλήματα κ.ά. Η πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων οδηγεί τις περισσότερες φορές στη πλήρη ίασή τους.

Στο Ophthalmica για το παιδί εφαρμόζονται προγράμματα προληπτικών ελέγχων και σχολικής ετοιμότητας προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών. Η εξέταση μοιάζει με παιχνίδι, προσφέροντας μια γλυκειά εμπειρία και ανάμνηση στο παιδί.