Το Ινστιτούτο Ophthalmica στη σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ)

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica συμμετέχει στη σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Για ακόμη μία φορά η αίθουσα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης γέμισε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 από φαρμακοποιούς που ‘κάθισαν στα θρανία’ για να παρακολουθήσουν το πρώτο μάθημα του 5ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει ο Σύλλογος κι έχει θέμα ‘Παθοφυσιολογία του οφθαλμού και συνήθεις οφθαλμολογικές παθήσεις’.

Στόχος των μεταπτυχιακών είναι να επικαιροποιηθούν οι γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις του οφθαλμού. Φέτος, για πρώτη φορά, ο ΦΣΘ έχει προγραμματίσει σε κάθε μάθημα να γίνονται δύο ομιλίες με διαφορετικό περιεχόμενο από δύο διαφορετικούς ομιλητές.

Εισηγητές στο πρώτο μάθημα ήταν οι:

Σακελλάρης Δ. MD – Χειρουργός οφθαλμίατρος Κερατοειδούς και Προσθίων Ημιμορίων με θέμα:
Ξηροφθαλμία – Κόκκινο μάτι

Τρανός Π. FRCS – Χειρουργός οφθαλμίατρος, ειδικός στη Χειρουργική Αμφιβληστροειδή – Ωχράς κηλίδας & Ενδοφθάλμιων Φλεγμονών με θέμα:
Ενδοφθάλμιες φλεγμονές και ανοσοκαταστολή

Η αίθουσα του Συλλόγου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και η συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών ήταν πλούσια σε πληροφορίες και γνώσεις, με τους φαρμακοποιούς να μην σταματούν να θέτουν ερωτήματα.

Το επόμενο μάθημα θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου 2019 με εισηγητές τους κ.κ. Ζαχαριάδη Ζ. MD και Μπαλίδη Μ. PhD, FEBOphth, ICOphth

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Source: ΦΣΘ (fsth)

https://www.fsth.gr/