«Έχω κερατόκωνο, τώρα… τι;». Διεθνοποίηση της βραζιλιάνικης καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον κερατόκωνο «Violet June»

Το Ινστιτούτο Ophthalmica συμμετέχει στη διεθνοποίηση της βραζιλιάνικης καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον κερατόκωνο «Violet June».

Εκδίδει για τον σκοπό αυτό το βιβλίο του οφθαλμιάτρου Dr Renato Ambrósio Jr. MD, PhD, IORA, Instituto de Olhos, Rio de Janeiro, Brazil «Έχω κερατόκωνο, τώρα… τι;» και το διανέμει δωρεάν.

«…H άγνοια μπορεί να βλάψει παραπάνω και από την ίδια την ασθένεια…». Η Violet (Βιολέτα) μας περιγράφει την περιπέτειά της όπως αυτή την έζησε μέσα από τα παιδικά της μάτια. Μας ταξιδεύει στον κόσμο μιας πάθησης η οποία υπάρχει σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, στον κόσμο του κερατόκωνου. Σε αυτό το ταξίδι υπάρχουν στιγμές στεναχώριας, στιγμές χαράς, γνωριμίες με ανθρώπους που θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της, καθώς και η έμπνευση για την έναρξη μιας προσπάθειας που θα έχει ως στόχο τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τον κερατόκωνο. Αυτό που θα ήθελε το κοριτσάκι με τα μωβ γυαλιά να μας μείνει διαβάζοντας αυτό το βιβλίο είναι πως το τρίψιμο των ματιών είναι σε θέση να επηρεάσει την όραση…».

Για την έκδοση του προαναφερθέντος βιβλίου, που πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του oφθαλμιάτρου χειρουργού Μίλτου Μπαλίδη PhD, FEBOphth, ICOphth, ειδικού στη χειρουργική κερατοειδούς & προσθίων ημιμορίων, εργάστηκαν οι οφθαλμίατροι χειρουργοί Penelope de Politis MD και Γεώργιος Σιδηρόπουλος MD, FEBOphth στη μετάφραση και ο ειδικευόμενος οφθαλμίατρος Αχιλλέας Ράσογλου στον τελικό έλεγχο.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν η Μαρία Τριανταφυλλίδου, Αρχιτέκτων – Μουσειολόγος και ο oφθαλμίατρος χειρουργός Πέτρος Ράσογλου MD, PhD.

Χορηγοί: