Αστεριάδης Σόλων, MD, FRCS

Αστεριάδης Σόλων, MD, FRCS

Ειδικός στη Χειρουργική & Παθολογία Ωχράς - Αμφιβληστροειδή
Ειδικευμένος & Μετεκπαιδευμένος στην Αγγλία επι επταετία
[email protected]

Ο Σόλων Αστεριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Αποφοίτησε με άριστα από το 5ο Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης και εισήχθη μεταξύ των πρώτων στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1993. Ως προπτυχιακός φοιτητής ολοκλήρωσε μέρος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από δύο χρόνια αρχικής εκπαίδευσης ως ειδικευόμενος Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα, συνέχισε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως έμμισθος ειδικευόμενος στις Οφθαλμολογικές Κλινικές του Gloucester και Cheltenham της Αγγλίας.

Τον Ιούλιο του 2002, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, ανακηρύχθηκε μέλος του Κολλεγίου των Χειρουργών Οφθαλμιάτρων της Γλασκώβης. (FRCS) Η εκπαίδευσή του συνεχίσθηκε ως έμμισθος επιμελητής στην Πανεπιστημιάκη κλινική του Coventry της Αγγλίας, με αντικείμενα την παθολογία του αμφιβληστροειδούς και υαλοειδούς, τις ενδοφθάλμιες φλεγμονές και το γλαύκωμα.

Κατά τα έτη 2003-2004 υπηρέτησε ως έμμισθος επιμελητής (clinical fellow) και εξειδικεύτηκε για δύο συναπτά έτη στη χειρουργική του υαλοειδούς, αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας στις Πανεπιστημιακές Οφθαλμολογικές Κλινικές του Gloucestershire και Southampton.

Στα τέλη του 2004 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά από συνολική παραμονή του στην Αγγλία για περισσότερο από έξι χρόνια και έκτοτε ιδιωτεύει.

Από το 2005 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, με αντικείμενο τη χειρουργική και παθολογία του υαλοειδούς, αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας.

Το 2008 ίδρυσε το Οφθαλμολογικό Κέντρο Retina με τους Θάνο Βακάλη και Πάρη Τρανό.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1500 επεμβάσεις αμφιβληστροειδή και ωχράς κηλίδας, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια ως ομιλητής και έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες και άρθρα. Συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και νέων οφθαλμιάτρων και αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Τέλος, από το 2007 είναι εκλεγμένο μέλος τους συμβουλίου της Πανελλήνιας Οφθαλμολογικής Εταιρείας.