Βακάλης Θάνος, MD

Βακάλης Θάνος, MD

Ειδικός στη Χειρουργική Ωχράς - Αμφιβληστροειδή
Ειδικευμένος & Μετεκπαιδευμένος στην Αγγλία επι επταετία
[email protected]

Ο Θάνος Βακάλης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Αποφοίτησε με άριστα από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης το 1984 και εισήχθηκε 10ος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υποτροφία του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας μεταξύ 1994 – 1997 στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Cambridge, του Brighton και του Portsmouth.

Από το 1998 έως το 2000 εκπαιδεύεται από τη θέση του Επιμελητή (Clinical Fellow) στη χειρουργική του αμφιβληστροειδή και της ωχράς κηλίδας, αρχικά στο Sussex Eye Hospital και κατόπιν στο παγκοσμίου φήμης Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου.

Το 2001 επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη όπου και ιδιωτεύει.

Από το 2004 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α ́ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, όπου και έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του Τμήματος Αμφιβληστροειδή Ωχράς Κηλίδας.

Το 2008 ιδρύει το Οφθαλμολογικό Κέντρο Retina με τους Σόλωνα Αστεριάδη και Πάρη Τρανό.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3000 επεμβάσεις αμφιβληστροειδή και ωχράς κηλίδας, έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Διοργάνωσε ως πρόεδρος το 49ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο τον Μάιο του 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και διετέλεσε πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος την διετία 2014 – 2016.