Το επαναστατικό βοήθημα χαμηλής όρασης eSight ήρθε και στην Ελλάδα...και είναι μόνο στο Ινστιτούτο Ophthalmica

Το επαναστατικό ηλεκτρονικό βοήθημα eSight αποτελεί σήμερα ότι πιο καινοτόμο στον τομέα των βοηθημάτων χαμηλής όρασης.

Η νέα, εργονομική συσκευή (μόλις 104gr), που φοριέται όπως ακριβώς ένα απλό ζευγάρι γυαλιά, επιτρέπει σε ανθρώπους κάθε ηλικίας με σοβαρά προβλήματα όρασης να βελτιστοποιήσουν την λειτουργική τους όραση με εξαιρετική οπτική ευκρίνεια. Φορώντας τα είναι σε θέση να διαβάσουν βιβλία, να δουν τα πρόσωπα των αγαπημένων τους, να εργαστούν αποδοτικά και το σημαντικότερο να νιώσουν ανεξάρτητοι σε συνθήκες της καθημερινότητας. 

eSight 2

Πως ακριβώς δουλεύει το eSight;

Η φιλοσοφία του ηλεκτρονικού οπτικού βοηθήματος eSight βασίζεται σε μια ψηφιακή, υψηλής ανάλυσης, μεγεθυμένη αναμετάδοση ενός video πραγματικού χρόνου (real – time), ακριβώς μπροστά στα μάτια σας σε 2 ειδικά διαμορφωμένες οθόνες (displays) στο εσωτερικό των γυαλιών με τη βοήθεια μιας high definition camera στην μπροστινή όψη της συσκευής. Ειδικά ανεπτυγμένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν κατάλληλα το οπτικό αποτέλεσμα πριν την αναμετάδοση στα 2 εσωτερικά displays, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες χαμηλής όρασης του ασθενή. 

eSight 3

Ποιες είναι οι εφαρμογές του eSight;

 • Στην εκπαίδευση: Με το eSight μαθητές με χαμηλή όραση δεν είναι πλέον απομονωμένοι. Έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις, να συνεργαστούν σε ομάδες με τα υπόλοιπα παιδιά, να αντιγράψουν από τον πίνακα και να κρατήσουν τις δικές τους σημειώσεις. Κινούνται ανεξάρτητοι στους εξωτερικούς χώρους χωρίς περιορισμούς
 • Στην εργασία: To eSight επιτρέπει σε επαγγελματιες να επιστρέψουν στις αρμοδιότητές τους, χτίζοντας μια νέα επαγγελματική καριέρα σε πεδία που μέχρι σήμερα η μειωμένη όρασή τους δεν το επέτρεπε. Χωρίς τη χρήση πολλαπλών επιπρόσθετων βοηθημάτων, όπως μεγεθυντικοί φακοί, λογισμικά και εφαρμογές μεγέθυνσης σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι εργαζόμενοι με φτωχή όραση μπορούν να υποστηρίξουν τα εργασιακά τους καθήκοντα χωρίς προβλήματα
 • Στις καθημερινες δραστηριότητες: Το ηλεκτρονικό εργαλείο eSight βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα της όρασης και την ποιότητα ζωής του ασθενή. Συμβάλλει καθοριστικά στις αναγκαίες ενασχολήσεις καθημερινής διαβίωσης π.χ. μαγείρεμα, ψώνια, χόμπι, διασκέδαση, ψυχαγωγία κ.ά., καθώς και στη συνέχεια των κοινωνικών δραστηριοτήτων ατόμων με εξαιρετικά μειωμένη όραση

eSight 4

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του eSight;

Το βοήθημα χαμηλής όρασης eSight υποστηρίζει μια πολύ υψηλής ανάλυσης live camera (HD) μηδαμινής καθυστέρησης αναμετάδοσης στα 21.5Μpx με ψηφιακό zoom μέχρι 24x. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο ακουστικό και μικρόφωνο, καθώς και ενσωματωμένο εξωτερικό φωτισμό. Οι 2 εσωτερικές οθόνες (displays) είναι τεχνολογίας OLED (Organic Light Emitting Diode) με εξαιρετικές δυνατότητες αντίθεσης (contrast). Η ευελιξία χρήσης των ηλεκτρονικών γυαλιών σε 3 διαφορετικές γωνίες κλίσης (patented bioptic tilt) είναι πολύ σημαντική για την εκτέλεση παράλληλων εργασιών, κάνοντας τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό (μοναδικό χαρακτηριστικό μεταξύ όλων των HMD: Head Mounted Dipslays της παγκόσμιας αγοράς). Ο χρήστης μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του συστήματος και τα γυαλιά οράσεως που διαθέτει, ενώ η ίδια η συσκευή προσφέρει ρυθμιζόμενη διακορική απόσταση. 

Κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως το οπτικό πεδίο 37.5 μοιρών, το ‘πάγωμα’ (freeze) μιας εικόνας, η σύνδεση με τηλεόραση ή ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω WiFi ή καλώδιο HDMI, η εκφώνηση κειμένου, η αποθήκευση αρχείων και πληροφοριών σε εξωτερικά μέσα όπως SD κάρτες, ο συγχρονισμός εικόνας με φορητές – κινητές συσκευές (tablets & mobiles) σε λειτουργικά συστήματα Android & iOS και ο μεγάλος χρόνος αναμονής της μπαταρίας, κάνουν πραγματικά το eSight μια μοναδική συσκευή στον πλανήτη. 

eSight 5

Σε ποιους ασθενείς απευθύνεται το eSight;

Χαμηλή όραση χαρακτηρίζεται η όραση που εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων είναι ανεπαρκής ή περιορισμένη ακόμα και με χρήση συμβατικών γυαλιών ή φακών επαφής. Η όρος χαμηλή όραση περιγράφει στην πραγατικότητα το σύνολο των προβλημάτων όρασης που δεν επιδέχονται φαρμακευτικής αγωγής ή χειρουργικής επέμβασης. 

H τεχνολογία eSight απευθύνεται σε ασθενείς με:

 • Ωχροπάθειες (ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, Stargardt κ.ά.)
 • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
 • Δυστροφία κωνίων – ραβδίων
 • Νευροπάθεια Leber
 • Γλαύκωμα
 • Αλφισμό
 • Νυσταγμό
 • Κάποιες μορφές μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας
 • κ.ά.

Η συνταγογράφηση πραγματοποιείται με βάση την λειτουργικότητα της όρασης. Η οπτική οξύτητα πρέπει κανονικά να κυμαίνεται ανάμεσα σε 3/10 και 1/40. 

eSight 1

Δοκιμάστε κι εσείς τη νέα τεχνολογία eSight:

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το βοήθημα χαμηλής όρασης eSight μόνο στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica (Κεντρική μονάδα: Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα 2310 263063 και 231 413131 ή αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο [email protected].

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Σκοπελίτη Κυριακή – Οπτομέτρης με εξειδίκευση στη χαμηλή όραση

[email protected]